28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Кои са 5-те най-скъпи SUV на пазара в момента?

Не много отдавна, имаше някакви морални ограничения за това, колко пари може да похарчите за така наречените всъдеходи или SUV (Sport Utility Vehicle). И според тях, сумата стигаше до около 100 000 долара. Не е малко, но не беше и много. Но тези времена вече са в миналото и сега някои "джипки" надхвърлят с лекота тези цифри.

С все по-нарастващото търсене на по-луксозни SUV машини на пазари като Китай, Персийския залив и дори САЩ, производителите на луксозни автомобили се хвърлиха в играта за създаване на "най-най" кросоувъри, като тази игра определено загрубя. И сега, харченето на 100, или дори 200 хиляди долара за притежание на "високопроходим" луксозен модел е направо детска игра, при това, преди появата на играчи като Lamborghini, Aston Martin и дори Rolls-Royce, които тепърва ще излизат на сцената със воите ултралуксозни модели "на кокили". А дотогава, ето това са царете на високпроходимото финансово разхищение, при това с американски цени, които са дори по-ниски от европейските:

RANGE ROVER SVAUTOBIOGRAPHY

Всеки лист с високотехнологични и скъпи SUV модели започва с Range Rover. Land Rover проивеждат луксозния си модел от почти половин век, като са пионери в това, доста преди останалите автомобилни производители.

Така в момента британците предлагат своя върхов модел SVAutobiography с увеличена колесна база, първокласен интериор и уникален 5-литров V8, надхвърлящ 200 000 долара, при базова цена на "конвенционалния" модел в САЩ от едва 85 000...

PORSCHE CAYENNE TURBO S

Range Rover може да е пионер в идеята за луксозни SUV, но Porsche Cayenne е сред основоположниците на съвременната SUV вълна. Този модел не само спаси Porsche от банкрут, но е сред най-доходните като цяло за Volkswagen групата.

Може да поръчате базов Cayenne за малко по-малко от 60 000 долара. Но върховата модификация Turbo S започва от около 160 000 и с лекота надхвърля 200 000. Но за тези пари може да получите може бни най-бързия превозвач, притежаващ 570 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за под 4 секунди.

BENTLEY BENTAYGA MULLINER

Bentley винаги са произвеждали много скъпи коли, дори Еторе Бугати е казал, че това са най-бързите возила на света, но и най-скъпите. А неотдавна марката пусна и първия си SUV - Bentayga, който също не смята парите за важен факт при избор на покупка.

Цената на всъдехода от британската марка започва от 230 000 долара, преди да загледате листата с допълнителни екстри. А съвсем скоро бе пусната и специалната версия Mulliner, надхвърляща 250 000 долара в сметката.

TESLA MODEL X P100D

Един автомобил, който е коренно различе нот останалите, но все пак е скъп. Ако си поръчате Model X във версия P100D, ще стгнете до 124 000 долара базово, но реално ще надхвърлите 140 000 с екстрите. Което изправя електричарката пред модели като AMG GLS63. За тези пари, обаче, получавате тихо и екологично возило, което се изстрелва от 0 до 100 км/ч за едва 2,9 секунди.

MERCEDES-MAYBACH G650 LANDAULET

Каквото и да си дискутирахме до момента, обаче, звучи като джобни пари, в сравнение с новата творба на Daimler. Забравяме за GLS, тъй като най-скъпите "Мерцове" винаги са били на базата на G-Class. "Базовият" G550 стартира от 122 000 долара в САЩ, а G65 започва от 220 000. Но това е далеч от специалните версии - чудовищният G500 4×4² ощетява сметката ви с около 200 000 долара, а екзотичната триоска G63 6x6 бе с етикет за цена, надхвърлящ 500 000 долара.

Но и двете спецверсии намират "баткото" си в лицето на новия G650 Landaulet. Ултралуксозният Maybach, асемблиращ се изцяло на ръка е с битурбо V12, частично отварящ се покрив и лукс като в бизнес самолет. Макар да няма официално обявена цена, фактът, че ще бъдат произведени едва 99 бройки, трябва да ни даде ясен знак, че ще е по-скъп от другите спецверсии. Да не говорим, че вторичната му колекционерска цена ще е с пъти по-висока от заводската такава.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf21947
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.