20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian отваря супер технологичен тестов център в Испания

Nokian ще отвори нов супер технологичен център за летни и зимни гуми в Испания, за да ускори разработката на развитието на продуктите си. Модерното съпръжение ще се разпростира на площ от около 300 хектара в Санта Крус де ла Сарса, южно от Мадрид. В бъдеще той ще бъде използван най-вече за развитие на летните гуми с висок скоростен индекс, както и на характеристиките и представянето на зимните гуми при по-топло време.

Този нов технологичен център ще ускори трупането на опит в областта на летните гуми от компанията, която е известна с технологиите при зимните гуми. Планира се строителството на обща стойност 16 млн. евро да започне в началото на 2017 г., а окончателното завършване на проекта в края на 2019 г.  Първият етап обаче ще бъде приключен още през 2017 г. Този нов технологичен център дава възможност за целогодишно развитие на продуктите и тестване по разнообразни взискателни писти. От Nokian твърдят, че обикновените водачи ще усетят ползите от тази инвестиция с подобряването на управляемостта, качествата и безопасността на гумите им.

Центърът ще използва най-новите технологии и ще включва мултифункционално 5-километрово овално трасе, по което ще се тестват гуми със скоростен индекс Y (до 300 км/ч). Напоследък се наблюдава засилено търсене на гуми с висок скоростен индекс, особено в Централна Европа и Северна Америка, където компанията отбелязва ръст, твърди вицепрезидентът на отдел "Маркетинг и комуникация" Анти-Жуси Тахтинен. Във вътрешността на овалната писта ще бъдат изградени и други тестови съоръжения. Те ще бъдат използвани за изучаване на поведението на гумите по време на аквапланинг, спиране и завиване на мокро. Пистата ще бъде подходяща и за повечето тестове за хомологация, като тези за нивото на шум. 

Над половината средства, предвидени за проучвания и разработки, ще се използват за тестване на продукти, защото задоволителни тестови резултати не могат да бъдат постигнати само при лабораторни условия. Изпитанията при реални условия се правят, за да могат продуктите да се справят при трудни, взискателни и променящи се условия.

Nokian Tyres е дълбоко свързана със севера. Преди 80 години тя е първата компания в света, която разработва и произвежда зимни гуми. Производителят посвещава половината от годината на безмилостно тестване на зимни гуми. На север от арктическия кръг, на площ от 700 хектара, се намира огромния тестов център Ивало или както е известен в автомобилните среди - „Белия ад“. Компанията тества гумите си денонощно при екстремните условия във финландска Лапландия, като използва над 20 тестови писти. Тестовият център, създаден през 1986 г., изучава поведението на гумите при ускорение, спиране и завиване на сняг и лед при екстремно ниски температури.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 3
+ 0
- 0
sffsdf16621

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:06 2
+ 0
- 0
sffsdf16621

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16621
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.