25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Нови ековинетки за Виена и околностите

Българската компания ТЕХНОТЕСТ АД обяви, че добавя нова услуга към портфолиото си. Фирмата стартира продажбата на Еко стикери, които от началото на годината са задължителни за преминаването на леки и товарни автомобили през Виена и прилежащите й територии.
Новите винетни еко стикери бяха приети от австрийското правителство като мярка за намаляване на изхвърляните от автомобилите вредни емисии над австрийската столица и разположените в близост провинции.
Новата мярка засяга всички автомобили, като в това число попадат леките автомобили от категория M1 и техните товарни версии N1. Издаването на Еко стикери за тях обаче е ограничено по закон до територията на Австрия. Допълнителна информация за пунктовете, където могат да бъдат закупени Еко стикери, може да бъде открита на сайта Ekozoni.EU.
Собствениците на тежкотоварни автомобили с маса над 3.5 тона ще могат да закупят Еко стикер директно от офиса на ТЕХНОТЕСТ в София. Стикерите са разделени в общо 6 категории, като всеки от тях позволява преминаването на автомобил със съответната екологична норма – от Евро 1 до Евро 6.
Веднъж залепен на челното стъкло, стикерът няма определен срок на валидност. За сметка на това австрийските власти са предвидили постепенно увеличение на минимално позволената екологична категория. Така например, от 01.01.2015 г., когато новото изискване влезе в сила и за чуждестранни автомобили, през Виена и околностите й могат да преминават единствено автомобили със стикер Евро 1 и по-висок. След 01.01.2016 г. в същата зона е планирано да бъде позволено навлизането на моторни превозни средства със стикер Евро 2 и по-висок.
Всеки стикер съдържа информация за регистрационния номер на автомобила, за който е предвиден. Стикерите не могат да бъдат ползвани на повече от едно моторно превозно средство. В случай на нарушение (липсващ Еко стикер на челното стъкло, или наличието на такъв, но с невярна информация), глобата, предвидена от австрийското законодателство е до 2180 евро.
Цената на новите еко стикери у нас е 109,20 лева с включен ДДС и е еднаква за всички автомобили от категория N без значение от екологичната категория, размера и тонажа на автомобила. За допълнителна информация, касаеща процедурите по издаването на стикерите, както и необходимите за това документи, посетете информационния портал Еkozoni.EU или официалния сайт на компанията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:37 1
+ 0
- 0
sffsdf647
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.