29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel Ampera-e и Opel Group с награди от конкурса AUTOBEST 2016

Opel постигна голям успех в конкурса AUTOBEST 2016. Базираният в Рюселсхайм автомобилен производител получи трофеи в две категории. Експертното жури на AUTOBEST, състоящо се от независими журналисти от 31 европейски страни, гласува за Ampera-e да стане ECOBEST 2016. Революционният електрически автомобил с изключително голям автономен пробег победи силната конкуренция, като осигури “точния отговор за създаването на бъдещето на електрическата мобилност в Европа”.

Нещо повече, журито призна “успешната промяна на Opel под ръковоството на д-р Карл-Томас Нойман”. Журито посочи, че кредото на Opel, гласящо “германската прецизност среща скулптурната артистичност”, се отнася за моделите, но може да бъде приложено и за самата компания. В резултат на това Opel Group бе определена за COMPANYBEST 2016.

“Ние сме много горди, че получихме тази престижна награда,” заяви изпълнителният директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “Тя показва, че не само с нашите модели, но и като компания марката ни може да е убедителна за хората. Досега тази година ние регистрирахме ръст на 18 пазара – това е възможно само, ако имате добър екип и правилните продукти. Успехът на нашия бестселър Astra и новаторските технологии на новия Opel Ampera-e са само два примера за цялостната ни моделна офанзива.”

Opel Ampera-e е образец за способността на Opel като иноватор. Този модел революционизира електрическата мобилност. С автономен пробег над 500 километра (пробег при движение с изцяло електрическа енергия, измерен в съответствие с изискванията на NEDC в километри: >500; по предварителни данни), електрическият автомобил изпреварва най-близките си конкуренти в сегмента с поне 100 километра по-голям пробег. Допълнително към това Ampera-e предлага и много удоволствие от шофирането и пъргавина като на спортен автомобил. Максималната мощност на електрическото задвижване е еквивалентна на 150 кВт/204 к.с., а ускорението от 0 дo 50 км/ч на електрическия автомобил е 3.2 секунди. Благодарение на умния начин на вграждане на голямата акумулаторна батерия с капацитет 60 кВтч в пода на автомобила, той може да предложи и достатъчно място за петима души и обем на багажника като на компактна кола с пет врати.

Opel безпроблемно продължава своя успех в AUTOBEST от миналите години с последните две награди. През 2015 журито връчи на Opel наградата SAFETYBEST за матричните светлини IntelliLux LED®, а преди това Opel Corsa беше избран за “Най-добрата за покупка кола в Европа за 2015 г.”.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:02 1
+ 0
- 0
sffsdf17498
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.