25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това /ще/ e SUV флагманът Audi Q8! (видео)

Дългоочакваният SUV Audi Q8 направи своя дебют по време на международното автомобилно изложение в Детройт. Засега, флагманът от Инголщад е под формата на хибридна концепция, но не е далеч времето, когато ще се появи и серийната му версия.

Както и очаквахме, новият Q8 комбинира чертите на модел с повишена проходимост и спортно купе, като с този модел компанията се прицелва в BMW X6. От Audi пък обещават този "секси и спортен модел" да бъде най-луксозният модел на марката лансиран някога. Въпреки скосения покрив, автомобилът обещава щедро пространство за пасажерите на втория ред седалки, заради колесната база от цели 3 метра.

В дизайна на новия модел доминира осмоъгълна радиаторна решетка, както и нови матрични фарове, които са по-различни от тези на актуалните серийни модели. Задните светлини са слети в един общ хоризонтален блок, което, за разлика от други модели с подобен дизайн на стоповете, седи доста добре. Audi Q8 няма дръжки на вратите, а разполага със сензори, които засичат ръка или пръсти наблизо, за да отворят вратите.

В интериора, новият всъдеход предлага висока доза качество и лукс, като е оборудван с 4 индивидуални кожени "кресла". Както вече казахме, междуосието от 3 метра позволява доволно пространство за пасажерите, а в този ред на мисли, дължината на новия SUV е 5020 мм, при ширина от 2040 мм. На разположение на водача е най-ново поколение от т.нар. виртуален кокпит на Audi с 12,3-инчов TFT екран. Багажникът е с обем 680 литра.

Концептуалният Audi Q8 е с трилитров бензинов двигател с мощност 333 к.с., подпомогнат от електромотор, чрез който комбинираната мощност на хибридната система става 450 "кончетаа" и 700 Нм. Батериите с капацитет 17.9 kWh е разположена в задната част на всъдехода - купе и с нея автомобилът може да измине до 60 км само на електричество. Батерията също така може да се зарежда от контактите в битовата мрежа.

Прототипът е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела quattro. Audi Q8 е с електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5,4 секунди. Представеният в Детройт модел е "обут" с внушителни 23-инчови колела и гуми 305/35. Теоретичният комбиниран разход на хибрида е 2,5 л/100 км.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:57 1
+ 0
- 0
sffsdf20056
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.