19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Вносителят на Peugeot у нас навърши 25 години

София Франс Ауто, вносител на автомобили и мотоциклети Peugeot в България отбеляза четвъртвековния си юбилей. Освен с френската марка, групата посреща 25 годишнината си с портфолио от 11 автомобилни и мотоциклетни бранда. Освен официален вносител на Peugeot, София Франс Ауто е официален дилър на пикапите Isuzu и официален вносител на лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles за България. Дружеството е основен акционер в Ауто Бавария –дилър на BMW, Mini и BMW Motorrad, във фирма Исубус – вносителят на автобусите Isuzu и в Италия Моторс – новият вносител на италианските мотоциклетни марки Vespa, Piaggio, Gilera, Moto guzzi и Aprilia. 

През 1992 г София Франс Ауто подписва първия си договор с Автомобили Пежо като една от петте фирми - вносители. От 1997 г. фирмата остава единствен официален вносител на Peugeot в България. За 25 години София Франс Ауто създаде търговско-сервизна мрежа на PEUGEOT с 21 представителства в 18 града в цялата страна.

Към днешна дата българската фирма постига с Peugeot пазарен дял от 6.59% в България, който е над средния за Европа. Продадени са над 50 000 автомобила, сервизите са обслужили над 600 000 клиента и са продадени 11 225 000 кг резервни части.

През 1996 г. е основана Лизингова Къща София Лизинг, чрез която групата започва да предлага собствен лизинг. Собствената рент-а-кар компанияЛион Рентакар, застрахователният брокер SFA Broker и фирмите за употребявани автомобили СФА Оказион и Ауто Промо оформят пълен комплект от услуги, предлагани на клиентите.

През 2012 година София Франс Ауто придоби най-големия дилър на BMW, Mini и Motorrad и добави в портфолиото си три нови бранда. Днес Ауто Бавария продава над 450 нови автомобила годишно и е най-успешният дилър на BMW Group в България.

През 2013 г. фирма Исубус, част от SFA Group, стана официален вносител на автобуси ISUZU за България, а от тази година вече предлага и камионите ISUZU N-Series. Прайм Ойл, също част от групата, дистрибутира водещи марки моторни масла.
През 2017 година София Франс Ауто стана официален дилър на пикапите Isuzu и официален вносител на лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles. Двуколесната гама на Piaggio с марките Vespa, Piaggio, Gilera, Moto guzzi, Aprilia вече ще се предлага в България от Италия Моторс, част от SFA Group.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:24 1
+ 0
- 0
sffsdf30000
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.