19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Porsche показа електрифицираните си модели (Видео)

Porsche публикува ново промо видео в официалния си профил в YouTube. Чрез него компанията от Щутгарт представя новото електрифицирано моделно семейство, което нарича E-Performance. То се състои от пет автомобила с електрическо задвижване, от които само два могат да бъдат купени и използвани по обществената пътна мрежа в момента – Cayenne S E-Hybrid и Panamera 4 E-Hybrid. Останалите три са: 918 Spyder (спряно от производство), 919 (състезателен автомобил) и Mission E, което е концептуална разработка.

Всички машини от видеото имат нещо общо помежду си – електромотор, който подобрява ефективността и динамичните характеристики. Прототипът Mission E е може би най-интересен от всички коли, тъй като е изцяло електрически, а от компанията потвърдиха, че той ще еволюира в сериен модел до края на десетилетието. Не само че повечето от инженерните решения ще бъдат запазени, но се очаква и голяма част от дизайна да премине в серийния модел. Автомобилът ще се произвежда в завода на компанията в Цуфенхаузен, а инвестицията на Porsche ще бъде в общ размер на 700 млн. евро. Очаква се производството на новия модел да разкрие повече от 1400 нови работни места.

Електрическата гама на Porsche ще расте в идните години и към нея ще бъде причислен кросоувър, който вече бе хванат в обективите на папараци. От кадрите се вижда купе на Panamera, поставено върху друга платформа с по-високо окачване, за която се смята, че ще бъде в основата на новия джип. Засега липсва официално одобрение от страна на ръководството, но по всичко личи, че електрически кросоувър би се отразил добре на имиджа на компанията.

Колкото до 911, култовият модел на щутгартци няма да получи електрическо задвижване в близко бъдеще, най-вече защото допълнителните компоненти биха увеличили теглото, а оттам биха влошили представянето на спортната машина. Освен това, пазарът за електрифицирана 911-ка е твърде малък, за да се оправдае огромната инвестиция.
От друга страна, Porsche потвърди разработката на хибридна версия на своето 911, която най-вероятно ще бъде базирана на следващото поколение 992, което вече се тества от инженерния екип на компанията. Очаква се колата да дебютира през 2019-а или 2020 г. Дори Boxster, Cayman и Macan ще получат хибридни задвижвания в идните години, с което Porsche ще изпълни обещанието си да представи хибридна версия на всеки свой модел.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 3
+ 0
- 0
sffsdf16499

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:05 2
+ 0
- 0
sffsdf16499

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16499
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.