29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пускат български зарядни станции за електромобили

На националния празник на България – 3 март, българска фирма стартира продажбата на зарядни станции и инфраструктура за електрически автомобили с изцяло българска разработка и производство.

„ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ“ е дружество, което развива електрическата мобилност в България чрез разработка и производство на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. В същото време е и най-голямата и известна онлайн група за собственици и привърженици на идеята за екосъобразен транспорт у нас, основана през 2010 г.

„Мрежата, която ще изградим, предлага на потребителите възможност за зареждане на електромобили на удобни места до предпочитани ресторанти, хотели, бензиностанции, спортни и други обекти. Разработихме лесна за използване и разпознаване зарядна станция за електромобили и онлайн мрежа, където всеки може да добавя и намира места за зареждане на електромобили в България.“ – споделя Мартин Хаджистойков –електромобилен инвеститор и основател на компанията.

„Повечето електромобили на пазара в момента изминават средно около 150 км с едно зареждане на батерията, което на зарядна станция с мощност до 22 кВт отнема от 1 до 6 часа в зависимост от марката и модела на електромобила. От тази година на пазара излиза и ново поколение масови електромобили с двойно по-голям пробег.“, допълва той.

Успоредно с продажбата на българските зарядни станции за електромобили, дружеството стартира и онлайн локатор и мобилно приложение с места за зареждане – VsichkoTok.bg. Компанията, която вече повече от 6 години се е посветила на популяризиране на екосъобразния транспорт у нас, разработва още българския електромобилен клуб и пазар КарамЕЛ – KaramEL.bg, както и най-големия блог за електрическа мобилност в България – eCars.bg.

“Мисията на „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ” е да прави електрическата мобилност лесно разбираема, желана и достъпна, като предлага разпознаваеми зарядни станции и развива операторска мрежа за зареждане на електромобили „ВсичкоТок“ с избрани партньори.”- разказва Стефан Чанев, съдружник в компанията.

Дизайнът на зарядните станции на „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ“ е лесно забележим и разпознаваем. Разработен е така, че и незапознат човек веднага да се досети какво е предназначението на устройството. За търговска реализация на зарядните станции производителите са насочили вниманието си към обекти, на които потребителите обикновено прекарват повече от половин час – ресторанти, спортни зали, туристически обекти и други.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21806
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.