20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Световна премиера на електрическия Opel Ampera-e в Париж (видео)

Новият електромобил Opel Ampera-e ще отбележи своята световна премиера на международното автомобилно изложение в Париж през октомври. Новият модел, обещава добър пробег с едно зареждане на батериите, 204 к.с. мощност и ускорение, сравнимо и дори превъзхождащо това на спортните ОРС модели на немаската марка.

“Opel Ampera-e прави електрическата мобилност напълно реална за всекидневно ползване и е готова за бъдещето” отбелязва изпълнителният директор на Opel, д-р Карл-Томас Нойман. “Ampera-e демонстрира по впечатляващ начин как устойчивото развитие и удоволствието от шофирането могат да бъдат в единство. А със своя мощен електрически двигател, тя доставя чисто удоволствие от шофирането.”

Максималният въртящ момент от 360 Нм е отговорен за наелектризиращия темперамент на новия Opel. Максималната мощност на батерията е 150 кВт/204 к.с. (PS). Стартовете от място на светофарите и навлизането в магистралите са любимите дисциплини на Opel Ampera-e. Компактният автомобил ускорява от място до 50 км/ч за едва 3.2 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч за изпреварване се извършва за само 4.4-4.5 секунди (предварителни данни). По този начин Ampera-e постига подобни параметри на OPC моделите, които са спортните остриета на Opel. Всъщност, може да видите и драг надпревара между електричаката и спортягите на Опел:

Opel Ampera-e може да достигне максимална скорост 150 км/ч, като обещава значително по-голям пробег от повечето електрически автомобили. Мъникът се захранва от акумулаторен пакет монтиран в една плоскост под пода на автомобила. Ефективната компановка на батерията позволява също постигането на просторен интериор, осигуряващ комфортно място за петима човека и багажен обем, сравним с този на автомобил от компактния клас.

В допълнение към отличното усещане за простор, на разположение е цифрова свързаност от най-високо ниво. Ampera-e разполага с най-новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink, както и Opel OnStar. В зависимост от мобилната мрежа, носителят на множество награди асистент за свързаност и услуги предлага възможност за връзка на до седем мобилни устройства със своя мощен Wi-Fi хотспот. Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto системи IntelliLink пренасят света на смартфоните в Ampera-e, така че пътниците имат пълен достъп до любимата си музика и могат да изтеглят предпочитан филм.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:11 1
+ 0
- 0
sffsdf15470
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.