20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Уикенд с електрическия Kia Soul EV ще е награда в нова радиоигра

Първата електромобилна игра ще дебютира в ефира на Радио София (94.5 FM) от 11 ноември. Всяка сряда в късния следобед до 2 декември 2015г., Радио София ще задава въпрос за чиста и безшумна градска среда, свързан с електромобилността.

Промоклиповете за играта под надслов ‘Бъдете еко в една по-чиста и безшумна елетромобилна столица!’ и ‘Еко Трафик! Карай чисто и безшумно!’ ще призовават слушателите да се включат в играта, организирана от Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) и Радио София, с любезното съдействие на КИА Моторс България.

Предаването ‘Трафик София’ звучи в ефира на Радио София всеки ден между 17ч. и 19ч. Всяка сряда от 11 ноември водещият ще задава електромобилен въпрос с три евентуални отговора, от които само един е правилен. Победителят за деня ще получи малка изненада от КИА, както и шанс да участва в тегленето за голямата награда, а именно уикенд с електрически КИА Соул.

Първият корейски изцяло електрически модел Soul EV се задвижва от 81 kW електрически мотор със 110 к.с. и въртящ момент от 285 Nm. Моторът предоставя мощност на предните колела посредством безстепенна скоростна кутия. Благодарение на инстантния въртящ момент, електро-двигателят гарантира забавно управление с бързо ускорение (до 100 км/ч за 11.2 сек.) и максимална скорост от 145 км/ч. Чрез използване на водещата в сегмента енергетична плътност на батерията, Соул EV изминава 212 км с едно зареждане. Интериорът на модела е изработен от органични, био материали, което определя Соул като лидер в сегмента на електрическите автомобили с приложени екологично чисти материали. Моделът е оборудван с ABS, BAS, ESC, HAC, VSM, ESS, TPMS, климатроник, система за безключов достъп, навигация, камера за движение на заден ход, парктроник, Bluetooth, ел. стъкла, круиз контрол, и др.

КИА Моторс България е първата компания, която предлага на собственици на електрически превозни средства да заредят безплатно своите електромобили. На територията на търговско-сервизния комплекс на марката в София – бул. ‘Цариградско шосе’ 144, компанията монтира специална зарядна станция KEBA, подходяща за зареждане на всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт

През месец август стартира и пилотният проект на компанията Yellow Taxi с КИА Соул, който в момента оперира като първото редовно електрическо такси в София. От Yellow планират увеличаване на електро-автомобилния си автопарк.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.