29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10-те най-готини коли на Audi

Няма спор, много страхотни коли са носили емблемата на Audi  и е трудно да се каже кои са най-добрите попадения на немците. Затова предлагаме 10 от тях, които най-много се открояват от стадото:

Audi Quattro

Когато Quattro се появава си на пазара през 1980 г. колите с четири задвижващи колела изобщо не са толкова разпространени, колкото са сега. Това, което доказва на рали сцената, обаче, му запазва почетно място в историята на марката.

Audi R8

Можете да припишете част от успеха на Audi в последни години на визията, особено LED светлините и модерната предна решетка, но истината е една – R8 има огромен принос, тъй като доказа, че четирите пръстена могат да са закачени на истинска суперкола.

Audi R8 LMP

Победа на Льо Ман винаги е огромно постижение, а R8 LMP печели не веднъж, не два, а пет от шестте си участия между 2000 и 2005 г. Няма какво повече да се каже.

Audi RS2 Avant


Днес RS моделите са също толкова разпознаваеми, колкото тези от М-дивизията на BMW или AMG. Колата, с която започва всичко това, е RS2 Avant. Съвместната разработка с Porsche със своя петцилиндров двигател и задвижване на четирите колела е спечелила маси почитатели.

Audi RS5

В началото на века Audi имаше някои от най-красивите коли от всички производители, а А5 е доказаелство за това. Липсва обаче мощността, която да го противопостави Audi с BMW М3. Тогава на помощ идва RS5, което със своите 444 к.с. се доближава опасно близо до бавареца.

Audi RS6 Avant (C6)

Дори е трудно да се повярва, че е възможно кола като C6 весрията на RS6 Avant да влезе в производство. Все пак говорим за комби с V10 двигател на Lamborghini с 571 к.с., който е и по-мощен от този в 10-цилиндровото R8.

Audi S4 (B6)

В днешни дни S4 e конкурент на BMW 340i, но нещата стоят различно с B6 весрията на същия модел, която крие под капака 4,2-литров V8 с 339 к.с., повече и от BMW M3 E46.

Audi TT (8N)

ТТ може и да е базирано на същата платформа като Golf, но само защото е с предно задвижване не означава, че не може да бъде готино.

Auto Union Type C

Ако говорим за готини, не просто красиви или бързи, а готини коли, трябва да погледнем назад във времето. И така стигаме до Auto Union Type C от 30-те. Освен страхотна визия, състезателният автомобил има и средно разположен 16-цилиндров двигател с механичен компресор.

Auto Union Type D


През 1938 г, Type D наследява Type C заради нови правила, които налагат до обема до 3 литра. Заради това новият състезател има само 12 цилиндъра и "само" близо 500 к.с.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:20 1
+ 0
- 0
sffsdf11504
 
Още от : Марки
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.