29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

11 коли, които бихме искали да видим в Льо Ман

Много малко състезания са толкова тежки, динамични и опасни, колкото е „24 часа на Льо Ман“. Френското състезание за издръжливост се провежда от 83 години насам и в него участват едни от най-бързите автомобили, развиващи над 320 км/ч на легендарната права „Мулсан“. През тази година на пистата в Льо Ман имаше доста вълнуващи автомобили, но моторспорт феновете от целия свят не спират да мечтаят за още и още. Именно за тях хората от carwow.com отвориха Photoshop и създадоха 11 GTE автомобила, които всички ние бихме искали да видим в Льо Ман. Колко е постижимо това в действителност е съвсем друг въпрос.

Audi RS7

Audi може и да са известни с дизеловите си прототипи от върховия клас LMP1, но ако някога решат да се състезават в GTE класа с машина със средно разположен двигател, тя най-вероятно ще бъде базирана на RS7. В случая дизайнерите са се постарали да украсят колата с традиционните цветове на Audi и с изключително агресивен аеродинамичен пакет, за да може хипотетичната машина да има достатъчно притискане при скорост над 300 км/ч. Забелязва се и голямото крило, което ни е познато от R8 състезателните коли на Audi. Колкото до двигателя, съвсем спокойно инженерите могат да заложат на 4.0-литров туин-турбо V8 мотор с необходимите за съзтезателни цели модификации.

Mazda RX-Vision Concept

Зелено-оранжевата цветова схема е вдъхновена от легендарната Mazda 787B, която реално участва в Льо Ман. Защо да не я видим и върху радикалният концепт RX-Vision. Прототипът има 3-роторен турбо ванкелов двигател, който обещава скандален саундтрак и впечатляваща динамика на пистата. Разбира се, купето е „заземено“ с гигантски спойлер и солиден сплитър под предната броня.

Bentley EXP10 Concept

Bentley има дългогодишна история в Льо Ман и е една от първите марки, които участват още в зараждането на състезанието през 20-те. Компанията и днес участва в различни шампионати за издръжливост със своя Continental GT, но ние бихме искали да видим състезателна версия, базирана на концепта EXP10. Дизайнерите на carwow.com са решили да направят точно това, представяйки ни тази графика на нов състезателен автомобил, който наричат Barnato. Боядисан е в British Racing Green цвят и се „задвижва“ от 4.0-литров туин-турбо V8 мотор със състезателни настройки.

Porsche 918

Porsche участва в много шампионати, но имайки предвид целия шум около хиперавтомобила на германците – 918 – е много разочароващо, че не сме свидетели на негова състезателна версия. Ако такава имаше, тя най-вероятно щеше да изглежда така. Много раздута и с изнесена задна част, напомняща на старите прототипи, с които Porsche доминира в близкото минало в Льо Ман.

Ford Mustang

Ford участва в състезанието за издръжливост със своя суперавтомобил Ford GT, но феновете на марката не биха се поколебали и за миг в желанието си да видят състезателна версия на истинската легенда, наречена Mustang. Ако се стигне до там, американците най-вероятно биха заложили на модифицирана до степен на разрушение версия на 2.3-литровия EcoBoost 4-цилиндров двигател, който е много по-икономичен от стандартния 5.0-литров V8 мотор на компанията.

Aston Martin DB11

Aston Martin представиха новия DB11 съвсем скоро, но сме сигурни, че в централата на компанията вече обмислят състезателна версия за Льо Ман. Залагаме, че тя би изглеждала така. Задължителната състезателна окраска Gulf със сигурност ще бъде налична, а останалото ще включва агресивен аеродинамичен пакет и нов 5.5-литров турбо V12 двигател.

Jaguar F-Type

F-Type е един от най-успешните автомобили на Jaguar. При излизането си на пазара той полуи доста топло посрещане по целия свят, така че не бихме се обидили ако британците ни зарадват със състезателна версия. Дизайнерите си я представят със 80-тарски цветове Silk Cut, които за съжаление днес биха били забранени, тъй като цигарените компании не са желан рекламодател, за разлика от миналото.

McLaren 675LT

McLaren е от компаниите, които са известни с участието си в Льо Ман, където през 90-те се състезават със своя уважаван суперавтомобил McLaren F1. Именно неговата разцветка е използвана при разработката на този прототип, базиран нd McLaren 675. Обозначението LT идва от „long tail” и идва да ни покаже, че задният спойлер е издължен, за да се подпомогне стабилността на колата при високите скорости на пистата.

BMW i8

BMW i8 е хит сред автомобилните ентусиасти. Агресивно изглеждащ хибрид, произведен от BMW – няма какво да не му харесаш. Може би така би изглеждала неговата състезателна версия, оборудвана със сликове и всичко останало, за да стартира на пистата „Сарт“. Дали това ще се случи някога? Едва ли, но не пречи да помечтаем да чуем модифицирания вариант на 1.5-литровия 3-цилиндров бензинов двигател, подпомаган от мощни електромотори.

Garage 56 – Morgan

Това вече е наистина смело предположение. Встрани от „обикновените“ суперавтомобили, които летят по „Мулсан“, си представете състезателно подготвена триколка Morgan. Всички помним ексцентричния прототип Nissan Delta Wing, защо да не станем свидетели и на триколка в Льо Ман. Два големи слика отпред и един още по-голям отзад, задвижван от 3.8-литров туин-турбо V6, който гордо ръмжи в предната част.

БОНУС: Porsche 918 Gulf

Защо да имаме само едно страхотно Porsche 918, когато можем да имаме две? Като бонус ви представяме 918-ка с нов дизайн, който е вдъхновен от прадядото и легенда от Льо Ман – Porsche 917.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:17 1
+ 0
- 0
sffsdf12909
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.