19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Breslau сезон 2017: внушителна програма състезания

След един изключително успешен състезателен сезон през 2016 година, включващ невероятни издания на оф-роуд надпреварите Breslau Poland и Balkan Offroad Rallye (гарнирано с дебютното издание на Balkan Classic Rallye), Александър Ковачев и екипът му вече отправят поглед към 2017 година. А тя ще бъде още по-зрелищна и наситена откъм състезания!

Сезон 2017 за организаторите от Rallye Breslau International Association този път започва още по-рано, след като между 8 и 16 юни догодина ще се проведе второто издание на международната надпревара за исторически рали автомобили Balkan Classic Rallye. Макадамовият маратон бе толкова успешен, че вече има страшно много заявки за следващото му издание. По тази причина, "Класика" ще бъде отделен от Balkan Offroad Rallye и ще заживее свой собствен живот, както напълно заслужава. Очаквайте бижутата на автомобилната промишленост от средата на миналия век отново да "разцепят" черните пътища на планини и долини, като този път ще са повече и по-интересни.

"Оригиналната" оф-роуд надпревара, откъдето тръгна всичко - Breslau Poland, е следващото атрактивно блюдо в менюто на Алекс Ковачев и компания. Международният оф-роуд маратон вече гони четвърт век, а сега всички сме в очакване на решенията на военните власти в Полша, тъй като надпреварата използва изключително военни полигони. Предварителният план е традиционнията - старт в края на месец юни, но потвърждението се надяваме да дойде до Коледа - като един истински коледен подарък за оф-роуд маниаците.

Следващият сезон отново ще предложи новост, както сме свикнали напоследък. И то каква! Между 8 и 10 септември ще се проведе Balkan Baja 2017 - състезание - кандидат за Световната купа по крос-кънтри ралита на FIA. Какво ще рече това? Че не далеч моментът в който по българските трасета ще фучат болидите на Mini X-Raid, Toyota Overdive, Peugeot и компания, които досега сме гледали само по телевизията.

И за да е още по-интересно, организаторите ще предложат възможността за комбинирано участие в Balkan Baja и Balkan Offroad Rallye, чието 7-о издание ще се проведе от 16 до 23 септември догодина. Така, с една перфектна 5-дневна пауза между двете надпревари, състезателите ще могат да си организират една перфектна оф-роуд ваканция.

През 2017 година, Balkan Offroad Rallye ще бъде базирано изключително около Черно море. Това означава нови и по-бързи трасета за крос-кънтри класа и непознати тежки терени за екстрEмната категория. Нещо повече, новите райони ще могат да предложат отделни трасета за мотоциклети и ATV в някои от етапите, за да може "леката кавалерия" да разгърне напълно потенциала си. А при наличие на достатъчно заявки, надпреварата може да бъде отворена (най-накрая) и за големи състезателни камиони, освен за добре познатите от последните три години машини с тегло до 7,5 тона.

Екипът на Rallye Breslau International Association вече започна презентационно турне из цяла Европа и дори в далечна Африка, за да промотира уникалния сезон 2017. Нямаме търпение!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:59 1
+ 0
- 0
sffsdf18960
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.