29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Екипът на Hyundai Racing Trophy награди своите екипажи след първия сезон на шампионата

Шампион в първото издание на надпреварата е екипажът Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев

Екипът на Hyundai Racing Trophy награди своите екипажи, участвали в първия сезон на едномарковия шампионат. На официалната церемония присъстваха Стефан Митов – национален директор продажби „Индустриал Комерс“, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на Hyundai Racing Trophy, председателят на Българска федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков, пилоти и навигатори, участвали в първия сезон на едномарковия шампионат и официални гости.

След шест проведени състезания – пет рали и една писта, шампион в първото издание на надпреварата е екипажът Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев. Двамата финишираха сезона с общо 205 т. и спечелиха голямата награда – посещение на рали „Монте Карло“ заедно с отбора на Hyundai в Световния рали шампионат през януари 2016 г. Наградата бе осигурена от партньорите на шампионата „Total Bulgaria“ и бе връчена от Габриел Мулен.

Купата за второ място в годишното класиране на шампионата отиде при екипажа Дочо Цвятков/Линда Багерова със 124 точки, а третото място заеха Симеон Симеонов/Добрин Борисов с 97,8 т. В генералното класиране на четвърто място е екипажът Христо Геров/Марин Костадинов със 71,6 т, а пети е Васил Жеков/Добромира Илиева с 57,6 т.

Стефан Митов сподели своите впечатления от първия сезон на Hyundai Racing Trophy и определи шампионата като диамант, който се шлифова и заблестява, според развитието на пилотите. „Първият сезон на Hyundai Racing Trophy беше голямо предизвикателство за мен и моя екип, но наистина всеки месец си поставяхме нови задачи и успявахме да ги изпълним успешно. Първият сезон определено развенча много митове и създаде една нова звезда на небосклона на българския автомобилен спорт, която със своя блясък привлече много нови фенове и нови пилоти към този спорт. Щастлив съм, че този сезон, погледнат отстрани е като един диамант, който съвместява в себе си волята, усилията и амбицията на всички нас да направим нещо добро и след всяко едно състезание този диамант заблестяваше все повече. Вярвам, че всеки един от участниците тази година ще изгрее като един нов диамант на небесклона на световната автомобилна сцена в бъдеще.“
Председателят на Българска федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков отправи своите благодарности към екипа, който реализира едномарковия шампионат. „Искам да благодаря на Стефан Митов и Георги Гвоздейков за много добре свършената работа тази година. От много време се говореше, че България трябва да има едномарков шампионат и най-накрая стана факт. Даде огромна възможност на млади и вече доказали се момчета, които желаят да станат състезатели. Очакванията за догодина са огромни, интересът е голям, така че съм убеден, че Hyundai Racing Trophy ще пожъне много голям успех и ще допринесе за развитието на българския автомобилен спорт.

Освен купите за годишното класиране, екипажите получиха и допълнителни награди. Те бяха за пилотите, които не успяха да вземат участие във всичките шест състезания, но въпреки това показаха заслужаващи за оценка резултати. 16-годишният Симеон Симеонов бе отличен с плакет за „Най-бързо развиващ се млад пилот“. Христо Геров бе награден за „Най-бързо и атрактивно шофиране на мокро трасе“, а дебютиралият на рали „Средна гора“ Васил Жеков си заслужи отличието за „Достигната най-висока средна скорост в първия сезон на HYUNDAI RACING TROPHY 2015“. Наградите бяха връчени от Георги Гвоздейков, проджект мениджър на Hyundai Racing Trophy.

За мен е чест да работя за този проект и бях удостоен с такава голяма отговорност от ръководството на „Индустриал комерс“ за което съм безкрайно благодарен. Искам да изразя моята лична благодарност на Стефан Митов, който пое на свой гръб тежката задача за реализирането на този шампионат и осъзна какво искаме да направим за българския автомобилен спорт. Тук е мястото да кажа, че „Индустриал комерс“ заслужава адмирации от цялата автомобилна общественост, защото това е единствената фирма, която инвестира в българския автомобилен спорт. Наистина моята задача като проджект мениджър в този проект е доста отговорна. Вече започваме да ставаме доста популярни в Европа, много водещи фирми, които са сред лидерите в мото спорта в света, осъществяват контакт с нас, което още веднъж е сериозен показател, че проектът Hyundai Racing Trophy върви по правилния път“, каза Георги Гвоздейков.

Феновете на Hyundai Racing Trophy също получиха възможността да гласуват за своите любимци, чрез анкета, разпространена в социалните мрежи. Те избраха Христо Геров и Марин Костадинов да получат награда за „Най-атрактивни умения на трасето“, а Васил Жеков и Добромира Илиева за „Най-успешен дебют в Hyundai Racing Trophy“. Наградата на публиката за „Най-добре сработен екипаж“ отиде при шампионите Григор Григоров/Янаки Янакиев, а „Най-усмихнат екипаж“ е Симеон Симеонов/Добрин Борисов. За „Най-фотогеничен екипаж“ феновете определиха Дочо Цвятков и Линда Багерова. Наградите бяха връчени от треньора на екипажите – Петър Гьошев.

Екипът на шампионата изрази своята благодарност и към механиците, които бяха неотлъчно до екипажите през всичките състезания и благодарение на тях колите винаги бяха в перфектно състояние. Те получиха благодарствен плакет за „Професионално подготвени и обслужени автомобили по време на HYUNDAI RACING TROPHY 2015“.
Благодарствени плакети получиха и медиите, допринесли за популяризирането на първия сезон на едномарковия шампионат.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:31 1
+ 0
- 0
sffsdf5247
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.