16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето и най-бързите във втори кръг на ZedMoto шампионата

Без изненади премина тренировъчният уикенд на писта „Дракон“ край Калояново, където при адски 36 градусови жеги, много адреналин и приятни емоции се проведе вторият кръг от ZedMoto шампионата. Фаворитите от източноевропейското първенство по мотоциклетизъм на писта окупираха челните тройки в класовете А600 и А1000, като при по-големите най-бърз отново бе състезателят на домакините Ангел Караньотов (Kawasaki). Организаторите дадоха още една великолепна възможност на пилотите да потренират с мотоциклет на единствената авто-мото писта у нас, а непрофесионалистите имаха шанс да изпробват моторите и уменията си на състезателно ниво по време на поредния „трак дей“.

Неделният ден започна със старта на клас А600, където пак очаквано победата грабна Пламен Петров (Kawasaki) с общо време за 5-те обиколки 05:33.609 минути, следван от Васил Кичуков (Suzuki), който остана на само 02.528 секунди. На трето място днес се нареди Илиян Ле, за когото това е най-предно класиране на писта „Дракон“ до момента.

Доста атрактивен бе старта в клас А1000, който беше подобен на този в ендуранс шампионата. За по-голямото шоу състезателите се бяха наредили по реда на квалификацията от едната страна на пистата, а моторите бяха „строени от другата“. Пръв на мотоциклета си се качи Ангел Караньотов, влезе първи и в първия завой, плътно следван от Александър Ленев (Kawsaki). До средата на надпреварата Ачи натрупа стабилен аванс, който поддържаше до края и пресече първи финалната линия с общо време за 15-те обиколки 16:10.845 минути. Победителят от четвъртия кръг в Долна Митрополия завъртя най-бърза обиколка за 1:02.310 минути, което беше малко по-бавно от поставения от него рекорд на мократа писта предишния път – 1:02.270 минути.

В първото си състезание на писта „Дракон“ много добре се представи състезателят на JRC Motorsport Ленев, който записа второ време, изоствайки със 17.810 секунди от Караньотов. Най-доброто си време на обновената писта направи и Красимир Михайлов, който достигна до 1:04.089 минути в загряващата обиколка. В състезанието състезателят на Троян се нареди на трета позиция, с което допълни подиума.

Предизвикателствата за родните състезатели по мотоциклетизъм на писта продължават на 23 август, когато на Мотопарк Румъния ще се проведе петият кръг от източноевропейския шампионат.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:36 1
+ 0
- 0
sffsdf1164
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.