19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето най-бързите в пролога на рали Дакар 2016

Първата отсечка бе белязана със сериозен инцидент

Със зрелищен 11-километров пролог започна рали Дакар 2016. Шоу отсечката, служеща за определяне на стартовата решетка за същинския първи етап бе много интересна, но за съжаление бе белязана и от сериозен инцидент.

На средата на отсечката, автомобилът Mini X-Raid на първата китайка в надпреварата Гуо Меилинг излетя от трасето и удари 4 души. Пострадалите са откарани веднага в болница, като за момента няма данни за загинали. След инцидента, организаторите неутрализираха пролога и така днешни победители имаше при мотоциклети, ATV и автомобили, но не и при камионите.

При мотоциклетите, за които вече споменахме че ще бъдат най-интересната категория, сме абсолютно прави - още в пролога на рали Дакар 2016 стана повече от интересно, тъй като двма пилоти завършиха с абсолютно идентични времена. Това са Хоан Бареда Борт (Honda) и Рубен Фариа (Husvarna), които заковаха хронометъра на 6 минути и 27 сек.. Трети се нареди пилотът на Yamaha Елдер Родригеш на 3 секунди след тях. Интересното е, че първият КТМ е едва на 7-о място - този на частника Херард Фарес Гуел.

Денят бе доста каръшки за Пауло Гонсалвеш от Honda, който имаше сериозни технически проблеми и спира няколко пъти в краткия етап и по време на лиазона. Португалецът завърши едва 50-и, но все пак точно на минута след лидерите. Още няколко пилота на мотоциклети и ATV трябваше да се борят с технически драми в самото начало на рали Дакар 2016.

При ATV-четириколките, състезанието "отвори" победителят от рали Дакар 2014 Игнасио Касале (Yamaha), който изпревари с 2 секунди завърналия се в състезанието Маркос Патронели (Yamaha). Трети финишира Пабло Копети на 7 секунди след лидера, а настоящият носител на титлата Рафал Соник загуби над минута на лидера, тъй като... изгуби роудбука си преди старта.

При автомобилите, най-бърз в пролога на рали Дакар 2016 бе Бернард Тен Бринке с Toyota. холандецът изпревари Карлос Сайнц (Peugeot) и Шавиер Понс (Ford Ranger). Насър Ал Атия завърши 4-и, а "най-личните" новобранци - Мико Хирвонен и Себастиан Льоб са съответно 7-и и 10-и.

Заради споменатия в началото на статията инцидент, камионите не караха пролога на рали Дакар 2016.

Първият етап на рали Дакар 2016 от Росарио до Вила Карлос Паз ще предложи 227 състезателни километра за мотоциклети и четириколки и 258 за автомобили и камиони. Етапът се характеризира с много бързи отсечки в първата си част и хлъмист терен във втората. Очаквайте подробности!



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:31 1
+ 0
- 0
sffsdf5584
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.