29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Hyundai Team крос-кънтри шампиони след Networx Offroad

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team извоюваха шампионската титла при джиповете в Националния офроуд шампионат Крос Кънтри на България за 2017 година. Тандемът завърши на второ място в клас Т1 в провелия се този уикенд финален кръг от шампионата Networx Offroad, което им бе достатъчно да грабнат титлата.

Победител в "кралския клас" на рали-рейд надпреварата стана екипажът Бойко Манчев - Николай Къшев с Nissan Patrol. Подиумът допълни Дончо Цанев с навигатор Десислав Цветанов и тръбния прототип, който преди месец го изведе до второто място в Balkan Offroad Rallye.

В клас Т3 (SSV-бъгита) битката бе между тандемите Николай Гочев - Красимир Колев и Владислав Великов - Илиян Георгиев. Дуелът бе спечелен от Европейския шампион за миналата година Николай Гочев, който бе и най-бърз в смесеното класиране с джиповете. В клас Т2 единственият екипаж бе на Валентин Христов и Бисер Христов с Dacia Duster.
В клас ATV, победител в Networx Offroad 2017 стана Емил Комаровски с Yamaha. Втора се класира Рени Христова с КТМ, а трети е Иво Илиев с Kawasaki.

Състезателният Hyundai Santa Fe T1, успя да надвие конкуренцията в първия ден, като финишира с 14 минути аванс пред конкуренцията в петък. Съботният и най-дълъг етап се оказа най-коварен в цялото състезание. Проблеми в пътната книга забавиха времената на всички тандеми и причиниха обърквания в навигацията. 260-километровият ден бе истинско предизвикателство за всички участници и машини.

„Много тежко рали. Всичко е кално, хлъзгаво и цял ден вали. Имаше инцидент на трасето с друг джип, за щастие лек и без сериозни поражения. Настигнахме наши конкуренти, които се бяха обърнали по таван и решихме да постъпим спортсменски и да им помогнем. Изгубихме 20 минути преди да продължим, но поне върнахме тяхната кола в състезанието”, коментира Ивайло Николов.

В неделя, метеорологичните условия бяха по-благоприятни за състезателите, но разкаляните и хлъзгави участъци преобладаваха по трасето. Въпреки това, дуото с Hyundai Santa Fe T1 успя да поддържа 70 км/ч средна скорост и да развие рекордните 160 км/ч максимална, което е истинско постижение за такова тежко рали. „Много сме доволни от представянето си на това рали. Въпреки че днес финиширахме втори, успяхме да се преборим за нужните точки, за да станем национални шампиони по офроуд за годината. Джипа ни нямаше никакви технически проблеми и издържа на тежкото състезание, като постигнахме изключителни резултати с него”, сподели Цветомир Иванчев.

Освен златото в Националния офроуд шампионат на България, Hyundai off-road racing team извоюваха и достатъчно точки, за да станат вицешампиони в Източноевропейския офроуд шампионат за 2017 година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:26 1
+ 0
- 0
sffsdf29214
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.