29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Изгорели надежди в етап 6 на Дакар 2016 (видео)

Няколко претенденти за призови позиции изненадващо отпаднаха след шестия етап на рали Дакар 2016. В отсечката около Уюни в Боливия, буквално изгоря надеждата на Бернард Тен Бринке за силно представяне в надпреварата, след като автомобилът му Toyota се запали и изгоря напълно на трасето. Преди злополучния инцидент, холандецът се движеше доста добре, на 8-о място в генералното класиране.

При ATV-четириколките, след тежък 5-и етап, шестият бе кошмарен за шампиона от 2014 година Игнасио Касале. Касале катастрофира тежко на 369-ия километър от етапа и бе откаран в болница със счупена ключица. Перуанецът Енрике Окумура, който бе трети в генералното преди два дни, също е аут от състезанието.

При мотоциклетистите, лидерът на Husqvarna Рубен Фариа също падна лошо и приключи участието си в рали Дакар 2016 със счупена китка. Състезанието напусна и пилота на КТМ Иван Якес, който падна и се нарани ден по-рано и вчера се прибра в бивака малко след старта, отказвайки се заради болки в крака.

Без да отпадне от надпреварата, със сигурност отпада от борбата за титлата Хоан Бареда (Honda), който след изоставане с един час предния ден, вчера загуби цели 4 и пристигна на финала теглен от съотборника си Паоло Цеци.

Иначе, победител при мотоциклетите в шестия етап на Дакар 2016 стана отново Тоби Прайс. Австралиецът изпревари съотборника си в КТМ Матиас Валкнер и Паоло Гонсалвеш (Honda). Гонсалвеш все още е лидер в генералното класиране, но разликата му с Прайс е едва 35 секунди. Трети във временната подредба е Валкнер, следван от Стефан Свитко (КТМ) и Пабло Кинтания (Husqvarna).

В класа на ATV-четириколките братята Маркос и Алехандро Патронели бяха недостижими. Маркос взе етапа, с 6 и половина минути пред Алехандро, а трети бе Сергей Карякин, чак на 19 минути след водача. В генералното класиране, начело е Алехандро, следван от Маркос на 2:48 минути. Трети е Карякин с пасив от 6:39 минути на водача.

При автомобилите, Peugeot взе поредна етапна победа (и то двойна), но Себастиан Льоб изгуби лидерството във временната подредба, след като завърши деня на 4-о място с 8 минути пасив от победителя Стефан Петерханзел. Втори в отсечката бе Карлос Сайнц на 17 секунди, а трети Язид Алраджи (Toyota), с пасив от 7 минути.

В генералното класиране на Дакар 2016, пилотите на Peugeot са окупирали челната тройка, като начело е Стефан Петерханзел, следван с нищожна разлика от 27 секунди от Льоб, а трети на 5:55 мин. е Карлос Сайнц. Най-бързото Mini - това на Насър Ал Атия е на 4-а позиция с 16 минути пасив, а Жиниел Де Вилиерс (Toyota) е 5-и, на почти половин час след водача.

При камионите, братовчедите Ханс Стейси (MAN) и Херард Де Рой (Iveco) си спретнаха невероятен дуел, изкарвайки етапа "броня в броня". В крайна сметка, Стейси надделя, с едва 7 секунди. Трети, на минута след водача завърши Петер Верслаус (MAN). В генералното, начело са двата MAN-а, като водач е Верслаус, следван от Стейси. Трети е Федерико Виягра (Iveco), следван от съотборника си Де Рой. Топ 5 допълва Айрат Мардеев с Камаз.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:30 1
+ 0
- 0
sffsdf5829
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.