29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Карлос Сайнц срещу Карлос Сайнц: кой е по-бърз? (видео)

Единият е двукратен WRC-шампион, победител в рали "Дакар" и общо взето една от живите легенди на мотоспорта, получил прозвището "Матадора". Другият пък е специалист по асфалтовите състезания и в момента гради кариера в Кралицата на моторните спортове - Формула 1. Представяме ви Карлос Сайнц - баща и син. Или всъщност, няма особена нужда да ви ги представяме, нали (все пак го направихме в края на статията)?

Ясно е, че и двамата Сайнц са бързи, много бързи. Но кой е е по-бърз? Red Bull реши да провери това, пускайки баща и син в надпревара. Е, тук превес има таткото, тъй като дисциплината е по-близка до тези, в които е специалист - надпревара със скоростни бъги-картове на прашно макадамово трасе.

"Ние сме си голяма конкуренция. Всеки път, когато се състезаваме, винаги е до смърт!", шегува се Сайнц - баща. "Имаме толкова голям респект един към друг и последното, което искаме, е да се нараним един друг, но винаги искаме победата",

Ясно е, че има голямо уважение. Младият F1 пилот се възхищава много на баща си за неговия талант и внимание към детайла. "Не можеш да отидеш някъде, ако нямаш талант на първо място. но това, което га е направило толкова успешен е карането му за победа - постоянството му, знаенето какво точно да направи за да подготви колата и това, че обръща внимание на най-малкия детайл по нея".

Таткото вижда същите качества в сина си: "Той е изключително бърз пилот. Истински талант. Никога не престава да учи и постоянно работи за да става по-добър. За възрастта си има много ценен опит. Мисля, че има голямо бъдеще".

Сайнц-младши е двоволен, че най-накрая може да се изправи срещу легендарния си татко. Но кой побеждава, вижте сами. Ще ви подскажем само, че името му е... Карлос Сайнц! И ще има следващ епизод, за реванш!

Карлос Сайнц (Карлос Сайнц Сенамор - Carlos Sainz Cenamor) е испански рали-пилот, роден на 12 април 1962 година в Мадрид. Печели Световния рали шампионат през 1990 и 1992 година с Toyota. Четири пъти е вицешампион във WRC, а през 2010 година побеждава в рали-рейд маратона "Дакар". В момента е пилот и технически консултант в крос-кънтри дивизията на Peugeot.

Карлос Сайнц - Младши (Карлос Сайнц Вазкез де Кастро - Carlos Sainz Vázquez de Castro) е роден на 1 септември 1994 година. Под надзора на именития си татко започва да се състезава с картинг, след което участва последователно във Formula BMW, Формула 3, GP3 и Formula Renault 3,5. През 2015 година дебютира във Формула 1 за тима Toro Rosso, a от следващия сезон ще е пилот на Renault.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28757
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.