29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

MOTO GP: Роси съжалява за инцидента с Маркес

Лидерът в генералното класиране преди последния старт в Moto GP Валентино Роси коментира пред медиите инцидента между него и Марк Маркес в Малайзия, който доведе до нечувани сътресения в шампионата. "Докторът" заяви, че не е имал друг избор в ситуацията, при която Маркес очевидно се опитваше да блокира своя съперник в няколко поредни обиколки.

"Единствено съжалявам, че отворих завоя, а не запазих своята състезателна линия. Мисля, че няма какво повече да кажа, нека говорим за последния старт", заяви Роси пред медиите във Валенсия.

В следствие на въпросното отваряне на завоя Маркес падна и не завърши състезанието, а Роси получи 3 наказателни точки и ще стартира последен във Валенсия, независимо от времето си в квалификацията.

Според италианеца ситуацията няма да повлияе на решението му за последните години от неговата кариера. Контрактът му с Yamaha изтича в края на следващия сезон, но в момента той предпочита да мисли за новите технически правила, които влизат през сезон 2017. А точно преди началото му много от пилотите на заводските тимове приключват контрактите си и се очаква да има сериозни размествания по отборите.

Вчера Арбитражният спортен съд в Швейцария отказа да уважи контестацията на Вале относно наказанието му, с което угасна и последната му надежда да бъде в равнопоставено положение в решителния последен старт във Валенсия. Авансът на Роси пред преследвача му и негов съотборник Хорхе Лоренсо е едва 7 точки.

В целия хаос между Роси и Маркес се намеси и самият Лоренсо. Испанецът използва красноречиви жестове с палци, насочени надолу, когато Роси стъпи на почетната стълбичка в Малайзия. След това коментира пред медиите, че наказанието на съотборника му е прекалено малко, а накрая опита да се намеси и Арбитражния съд с показания срещу италианеца, въпреки че от него беше поискано само писмено обяснение.

Въпреки това Хорхе опита нещо като извинение, но само по въпроса с палците.

"Няма да коментирам нищо друго по темата, освен моите жестове в Малайзия. Мисля, че това беше моя грешка. Не трябваше да се държа по този начин, особено когато толкова много млади хора ни гледат и взимат пример от нас. Друго по този казус няма да коментирам", хладнокръвно обясни Лоренсо.

А дали има испанска завера срещу 9-кратния световен шампион, оставяме на Вас да прецените.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.