19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Маркес-Педроса-Лоренсо е първа редица на Инди

Отново тежък ден за Валентино Роси

Марк Маркес (Honda) спечели квалификацията преди 10 кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас Moto GP. Испанецът спря хронометъра на 1:31.884 и бе единственият състезател, който слезна под 1:32.000 в сесията за място на стартовата решетка. Силният ден за Repsol Honda Team допълни вторият пилот Дани Педроса, който остана на 0.171 от лидера.

"Щастлив съм, защото днешният ден мина много добре. Мисля, че тази голяма разлика между нас и другите не е реална, а е доста по-малка всъщност, но важното е, че постигнахме целта си и изпреварихме Хорхе след доброто му представяне в петък. Има още една сесия преди старта, когато всички ще опитат да донастроят машините си спрямо условията на пистата, които се менят бързо. Към момента Лоренсо е най-сериозният ни опонент", анализира представянето си Маркес.

Хорхе Лоренсо (Yamaha) е последният, осигурил си старт от първа редица и допълник испанската армада отпред. Лоренсо бе най-бърз в петък, но не успя да удържи на натиска на по-добре настроените мотициклети на Маркес и Педроса в съботния ден. Хорхе успя да грабне тази позиция буквално в последните секунди, след като до финалната му обиколка беше с осмо време.

"Бях осми и това беше много опасен момент, защото напрежението да подобря времето си в последната обиколка беше огромно. Трябваше да съм възможно най-прецизен. Горд съм, че успях да направя този скок, защото старт от трета или четвърта редица щеше да е сериозен проблем за мен", заяви облекчено след края на квалификацията Хорхе. "Честно казано очаквах в събота да съм по-бърз. Опитахме различни настройки, но не можахме да мръднем от вчерашната ни скорост. В последната сесия преди състезанието ще опитаме пак."

Втора редица беше резервирана от Кал Кръчлоу (Honda), Данило Петручи (Ducati) и Брадли Смит (Yamaha). Лидерът в шампионата Валентино Роси (Yamaha) се класира едва на осма позиция, една след Андреа Яноне (Ducati) и пред Маверик Виналес (Suzuki), с които ще стартира от трета редица. Съботният ден беше потвърждение, че Индианаполис едва ли е любимата писта на 9-кратния световен шампион, след като стартовата му позиция изравни най-лошата му квалификация през сезона.

"Попаднах в трафик, направих грешки и сега ще трябва да стартирам от трета редица. Това е голям проблем за мен, защото очевидно не съм особено бърз тук. Все още има неща, които трябва да променим по машината. Просто имаме нужда от голяма крачка напред преди състезанието", сподели разочарованият Роси.

Надпреварата за Гран При на Индианаполис е с начален час 21:00 българско време.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:35 1
+ 0
- 0
sffsdf1637
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.