29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мащабен офроуд събор във Велинград този уикенд

Третото издание на офроуд събора „Велинград 4х4 и приятели” ще се проведе този уикенд (26 - 28 юни 2020) в едноименния ни родопски курорт. Мащабното събитие, което ще привлече стотици гости от цяла България, трябваше да се проведе в началото на април, но бе отложено заради пандемията.

Офроуд купонът ще е с център в местността "Гергевана" край Велинград, като организаторите обещават много и зрелищни атракции за гостите.Ще има офроуд разходки и състезания за джипове, мотоциклети и ATV, като до момента има над 600 заявки от състезатели. Посетители и участници ще могат да се насладят на изложение за високопроходими автомобили, тунинг и аксесоари за 4х4 машини, а музика на живо, игри с много награди и още изненади от спонсорите и организаторите ще поддържат високото настроение по време на мероприятието.

Още в петък (утре) „Велинград 4х4 и приятели” ще посрещне гостите си с атрактивна програмаи старт на офроуд изложението. В съботния ден са предвидени офроуд разходки в околностите на Велинград, като маршрутът и дължината им ще са съобразно типа и подготовката на различните машини. За по-напредналите офроудъри и състезателите е предвидена хард трофи разходка със състезателни елементи, в която може да участват машини и екипажи, задължително оборудвани с предпазна клетка или арка, гуми за кал, лебедка, пожарогасител каски и колани.

След разходките, гостите на Велинград 4×4 и приятели ще се съберат в лагера на събора за голямо барбекю парти и много забавни игри. Вечерта са предвидени купони в някои от нощните заведения на града. В неделя ще се проведат състезания на затворен терен. Джиповете ще бъдат разделени в три класа - прототип, хард и стандарт, отделни надпревари ще има за ATV, UTV, кросови и ендуро мотоциклети. Ще има и специална надпревара за дами.

Офроуд събор Велинград 4х4 и Приятели ще се проведе при строги мерки за безопасност, предвид зачестилите случаи на заразени с коронавирус в областта и цяла България. Организаторите напомнят, че участниците трябва да спазват дистанция помежду си и да вземат всички превантивни мерки. Изрично се забранява струпването на публика при състезанията на затворен терен в неделя (28.06), като при неспазване на препоръките всички надпревари ще бъдат спрени. Организаторите и партньорите на събитието призовават всички да бъдат отговорни един към друг.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:10 1
+ 0
- 0
sffsdf37065
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.