20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мечтата на Льоб за победа рухна в етап 8 на Дакар 2016

Себастиан Льоб разби на пух и прах мечтата си за победа на рали Дакар 2016. Всъщност, Льоб разби своето бъги Peugeot 2008 DKR, след като с висока скорост скочи в трап на трасето на днешния етап и се претърколи няколко пъти през таван. За щастие, той и навигаторът му Даниел Елена са жив и здрави, но и нещо повече – успяха да стъкмят нещо от потрошения болид, което да ги домъкне до финала на отсечката в Белен. Макар и с над час след лидера и 32-оро място за деня, 9-кратният WRC шампион все още е в топ 10 на пустинната надпревара. Лоьб е 8-и, на 10 минути след Жиниел Де Вилиерс в генералното класиране.

Осмият етап на рали Дакар 2016 е първият, който не бе спечелен от Peugeot. В отсечката Салта – Белен триумфира настоящият шампион при автомобилите Насър ал Атия с Mini. Катарецът, обаче, успя да измъкне едва 12 секунди на Карлос Сайнц, а на половин минута от него завърши и Стефан Петерханзел. Което означава, че френският отбор продължава да диктува темпото в състезанието, като в генералното класиране новият лидер е Стефан Петерханзел, на 2 минути пред Сайнц. Ал Атия е трети, с пасив от 14:43 минути на водача.

При мотоциклетите, Тоби Прайс (КТМ) взе своята трета етапна победа в рали Дакар 2016. След като успя да изпревари доскорошния водач Пауло Гонсалвеш (Honda) с над 5 минути в етапа, австралиецът оглави и генералното класиране. Там, обаче, авансът му пред Гонсалвеш е 2 минути. Пилотът на Honda определено имаше изнервящ ден, още повече, че катастрофира сериозно. Трети за деня бе Пабло Кинтания (Husqvarna), но на тази позиция във временната подредба е Стефан Швитко (КТМ).

В класа на ATV-четириколките, Маркос Патронели надви брат си Алехандро с 5:42 минути в 394-километровия етап и така го измести от челната позиция в генералното класиране. Там, разликата между двамата двукратни победители в рали Дакар е малко над 2 минути. А пасивът на третия в общата подредба – Алексис Ернандез, с почти 33 минути на водача, общо взето подрежда картите в категорията.

Накрая, но не по важност, при камионите Херард Де Рой (Ivecvo) спечели своята втора етапна победа в рали Дакар 2016, като надви Едуард Николаев (Камаз) с 2:35 мин, и Андрей Каргинов (Камаз) с 5:23 мин. Така, „летящият холандец” е и новият водач при „големите момчета”.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.