28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Нови екипажи и подобрени машини за третия сезон на Hyundai Racing Trophy

Технологично подобрените рали автомобили Hyundai i20 Coupe R направиха атрактивна демонстрация на тренировъчната база на Motorsport Academy в Твърдица по време на церемониалното откриване на третия пореден рали сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. Бяха представени и новите тандеми - Симеон Симеонов / Йордан Йорданов, Мартин Коев / Димо Бозуков, Денис Станчовски / Васил Георгиев, Виктория Гъркова /Велислава Павлова. Състезателите на едномарковия шампионат направиха церемониална обиколка на пистата със своите рали автомобили.

Състезателният Hyundai i20 Coupe R е с нова трансмисия – сега тя е с късо главно предаване, скоростната кутия е правозъба с шест предавки (Dog Box) и с максимална скорост 174 км на шеста предавка. Сменен е и размерът на колелата с джанти 6,5х16, монтиран е DASH BOARD за безключово палене.  Състезателните автомобили са оборудвани с гумите Hankook Competition и са хомологирани според регулациите на FIA. Те се използват в Европейския и в Световния рали шампионат.

Освен това новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R е с по-добър баланс на тежестта. Преместена е и акумулаторната батерия в купето, за да се балансира центърът на тежестта на автомобила. Има допълнително усилване на роговете в предната част, преработено е закрепването на предпазната подкартерна скара. По ходовата част са укрепени предните носачи и мост, монтирани са полиуретанови тампони на носачите, променено е окачването в стабилизиращата щанга с цел още по-добро пътно поведение. Освен това е направено цялостно обслужване на шаситата, променен е външният цвят, колата е боядисана и отвън и отвътре.

„Удовлетворени сме от факта, че спортната платформа продължава да привлича абсолютно начинаещи бъдещи състезатели, които се обучават в Hyundai Racing Trophy по тренировъчните програми на Motorsport Academy. Това допринася и за цялостното развитие на рали спорта в България“, каза Стефан Митов, национален директор продажби на „Индустриал комерс“ – официален вносител на Hyundai за България. Той подчерта, че това дава шанс на пилотите да се състезават и в чужбина.

Младият пилот Симеон Симеонов продължава за трета поредна година в шампионата. Миналият сезон спечели бронза в генералното класиране на едномарковата надпревара и е олицетворение на идеите на проекта. Сега той е с навигатор Йордан Йорданов, който познаваме от 2016 г. Мартин Коев също продължава своето участие в Hyundai Racing Trophy заедно с Димо Бозуков – също добре познато име сред рали средите в България. Денис Станчовски, 16-годишен, следва примера на Симеон Симеонов и започва своята рали кариера в едномарковия шампионат. Негов навигатор ще бъде Васил Георгиев. За пръв път в спортната платформа има изцяло женски екипаж. 19-годишната Виктория Гъркова, която е натрупала опит в картинга, поема следващата стъпка в своята кариера като рали пилот в Hyundai Racing Trophy. Тя е с навигатор опитната Велислава Павлова.

Тази година шестте състезания от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy стартират с рали Брашов, Румъния – 31 март – 1 април, рали България – 19-21 май, рали Твърдица-Елена – 15-16 юли, рали Сливен – 1-3 септември, рали Сърбия – 22-24 септември, рали Хеброс – 17-19 ноември.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:52 1
+ 0
- 0
sffsdf22851
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.