19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Писта „Дракон” празнува 10 години

Обновено трасе и двудневен фест за юбилея

По случай 10-годишния си юбилей Писта „Дракон” ще открие модернизирана писта с напълно нова конфигурация. По този повод организаторите на събитието са подготвили двудневен празник на моторните спортове на 20-ти и 21-ви юни в с. Калояново. Водещ и в двата дни ще е известният в рок средите Буги Барабата.

Писта „Дракон” е първата и единствена по рода си частна писта за провеждане на авто и мото състезания в България. От 2005 г. пистата е домакин на многобройни спортни прояви и доби широка популярност сред любителите на високите скорости. Ежегодно се провеждат два кръга от националния шампионат за туристически автомобили, многобройни маркови събори, тунинг шоута и редовни мотоциклетни и автомобилни тренировъчни дни и любителски шампионати.

Обновената част на пистовото трасе се състои от 6 нови завоя и права, с обща дължина 840 метра. Широчината на късите прави е 11 метра, на старт-финала - 12 метра и 15 метра в два от завоите. Нововъведение е и възможността да се използват два различни модула от конфигурацията на пистата, като късият е с дължина 1400 метра и е почти изцяло покрит с нов асфалт, а дългият модул е 2000 метра.

Писта „Дракон“ вече ще предлага и отделно трасе, предназначено специално за дрифт, което е оформено по част от завоите на старото трасе, без да се застъпва с новите конфигурации. Специален зрителски сектор е оформен около заведението и входа на пит-лейна, с пълна видимост към всеки завой от късия модул и по-голямата част от дългия модул. Сред останалите нововъведения са нова времеизмервателна система Х2 от MyLaps с 50 транспондера, безплатен безжичен интернет с покритие на цялата територия на пистата, както и пит-лейн, с изход от пистата във външната част на последния завой и вход към нея преди вътрешната част на втори завой.

Организаторите са подготвили изненади за феновете на моторните и автомобилни спортове. По време на двудневния празник на Писта „Дракон“ любителите на силни усещания ще могат да тестват своите автомобили и мотори. Участниците ще се редуват на 10 минутни сесии с по 7 автомобила или 10 мотора, за да имат възможност всички желаещи да направят по няколко обиколки на новото трасе. Записването става на място, с попълване на декларация.

След откриването на новото трасе, Писта „Дракон” отваря врати и за свободно каране. Всеки, който има желание да тества възможностите на собствения си автомобил в безопасна среда, може да го направи без предварително записване. Също така на място вече ще се предлагат и автомобили под наем, подготвени за управление на писта. Колите са с предно предаване, 125 конски сили, олекотени и с прецизно настроено спортно окачване.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:37 1
+ 0
- 0
sffsdf682
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.