29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Продължаваме уверено след етап 3 на Silk Way Rally 2017

Петър Ценков и Пламен Николов продължават да се справят успешно с тежките трасета на международния оф-роуд маратон Silk Way Rally 2017. След като вчера дадоха време на границата на топ 10 в надпреварата, днес българите успокоиха газта и завършиха третия етап на ралито с 24-о време. това, обаче, се оказа достатъчно екипажът на Opel Antara RR да се нареди на 16-о място във временното класиране и да запази силите си за оставащите етапи на територията на Казахстан и Китай.

Иначе, най-бърз при колите в днешната отсечка между Уфа и Костанай бе Себастиан Льоб (Peugeot). Откакто влезе в рали-рейда, 9-кратният WRC шампион определено е най-бързият пилот по трасетата, но винаги му се случва нещо и не може да добави към актива си титла от пустинно рали. Сегa, Льоб е твърдо решен да поправи пропуска и комбинира скоростта с разум.

Льоб измъкна близо 4 минути на съотборника си Стефан Петрханзел, което му бе достатъчно да поведе и в генералното класиране пред "г-н дакар". Топ 3 там допълва третият "бияч" на Пежо -Сирил Депре, но на тази позиция днес се класира китаецът Йонг Жу, който сътвори истински подвиг, след като стартира от едва 32-о място сутринта и догони лидерите. А най-бързото Mini бе това на Брус Мензийс, който е 4-и в генералното, но вече е с пасив от почти 40 минути на френската армада.

При камионите, своята първа етапна победа в международно рали-рейд състезание взе Сергей Вязович. Пилотът на беларуския МаЗ бе безкомпромисен и откъсна близо 3 минути и половина на Мартин Коломи (Tatra) и още десетина секунди на Тон Ван Хенухтен (Iveco). След което се изсипа руската лавина на "Камаз", разбира се. Бе Едуард николаев, който имаше технически проблеми, каквито пък имаха Мартин Ван ден Бринк, Херард Де Рой и куп други изявени пилоти на тежкотоварни машини.

Иначе, в генералното класиране ситуацията е доста интересна. Тъй като до редакционното приключване на статията, нямаше официално класиране при камионите, това, което имаме като "чернова" е доста интересно - водачи са не много известни и бързи пилоти като Герит Хюзинк с Renault, следван от Паскал Де Баар с Renault и Болеслав Левицки с ГАЗ. Но да видим официалното табло, утре, все пак...

И подробебн видеорепортаж, от който могат да се възползват владеещите и разбиращите руски:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:31 1
+ 0
- 0
sffsdf26856
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.