19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Проливен дъжд доусложни тежкия 6-и етап на Balkan Offroad Rallye 2015

Тежко трасе и спасителни операции белязаха маратонската отсечка

Лошото време отмени четвъртата специална секция за мотоциклети, ATV и SSV-бъгита в 600-километровия маратонски етап на Балкан Офроуд Рали. Лошите условия на трасето предизвикаха сериозна спасителна акция на организаторите, за изваждане на затънали машини, която продължи почти цяла нощ.

Така, след съкратената с над 20% отсечка, Васил Томов (KTM) все още е водач в генералното класиране при четириколките, с преднина от 8 минути пред етапния победител Кевин Шену (Suzuki) от Франция.

При SSV-бъгитата, Цанко Цанков и Зорница Тодорова (Polaris) продължават да налагат безмилостно темпо начело на колоната и могат да си отдъхнат, тъй като натрупват повече от сериозен аванс пред Мишел и Антоан Питу от Франция.

При мотоциклетите, австриецът Юен Беат (КТМ) е едноличен лидер, след поредна етапна победа, която го отдалечи от конкурентите. Втори е съотборникът му от Германия Оливер Пост (КТМ). Подобно е и положението при камионите, където Томас Шмид (Unimog) е с огромна преднина, която допълнително увеличи и на тежката отсечка. Етапът за „големите” момчета също бе модифициран заради тясното и хлъзгаво трасе по средата на специалната секция.

При автомобилите в клас-крос-кънтри, най-бързи в етапа от Старосел до Шкорпиловци бяха Десислав Славчев и Маргарита Стайнова с Mercedes G, а втори на финала бяха Петър Ценков и Иван Маринов с Opel Antara RR, които затвърждават лидерството си в генералното класирaне, с аванс от 1:18 часа пред холандците Хофстра Риенс и Петер Де Врийс с Land Rover.

Димитър Ничев и Румен Ангелов (Toyota FJ) се движат на 5-а позиция, Петър Минчев и Пламен Николов (Mitsubishi Pajero Evolution) са 7-и, Милен Милев и Тодор Тиролски (Mercedes ML) са 9-и, Десислав Славчев и Маргарита Стайнова са 12-и, Ивайло Върбанов и Георги Антов (Mitsubishi – 14-и, а Иван Раев и Виктория Попиванова (Dacia Duster) са на 20-о място.
В екстремния клас, начело на Балкан Офроуд Рали продължава да е германецът Мартин Хеле с Toyota, а навторо и трето място излезнаха Франк Дорел (Франция, Land Rover) и Роланд Брак (Швейцария, Toyota).

Днешният предпоследен етап на Balkan Offroad Rallye 2015 също е модифициран, тъй като проливният дъжд буквално унищожи част от трасето на първата специална секция. Стартирането на участниците ще бъде и отложено за 14:30 часа.

Balkan Offroad Rallye 2015 стига до вас с подкрепата на MONSTER ENERGY



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf3034
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.