29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Рали Мароко 2015: най-силното до момента

Днес стартира първият етап на Рали Мароко 2015 – кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA и FIM. Определяно като генерална тренировка преди рали „Дакар”, състезанието в Мароко винаги е привличало най-силните състезатели и отбори на старта си. Тази година, надпреварата не прави изключение, като на старта застават над 200 състезателни машини от всички класове, по-голямата част от които – борещи се за Световния шампионат.

При автомобилите, рали Мароко 2015 ще е първи челен сблъсък за годината между армадата на Mini X-Raid и обновеният тим на Peugeot. Макар съотношението на силите да е 7:2 в полза на немците, французите лансират в боя новата си звезда – WRC легендата Себастиан Льоб, навигиран от верния си другар Даниел Елена. При дебюта си в рали-рейда, Себ ще бъде акомпаниран от ветерана Карлос Сайнц, с копилот Лукас Круз.

От своя страна, X-Raid ще разчита на тарана си Насър ал Атия – победител от рали Дакар 2015 и водач в Световния шампионат. WRC привкусът на пустинното рали се допълва от Мико Хирвонен, който с дебюта си за Mini се класира 3-ти в Baja Aragon. На мароканска земя, дебют на 4 колела ще направи ветеранът с мотоциклет Куба Пржигонски, а неговият сънародник – ски скок легендата Адам Малиш, ще продължава да прави тестове за добро представяне в рали Дакар. Своят дебют с Mini ще направи аржентинецът Назарено Лопез, навигиран не от кого да е, а от уругвайската ATV-звезда Серхио Лафуенте.

Силно ще е и участието на Toyota в рали Мароко 2015. Зад волана на болидите Hilux ще видим силни имена като ветерана от “Дакар” Жиниел Де Вилиерс, саудитската „ракета” Язид Ал Раджи, действащият световен шампион Владимир Василиев и много други.

При мотоциклетите, след края на ерата „Кома – Депре” също се очертава сериозен сблъсък между КТМ и Honda, пропукван от време на време от пилоти на Yamaha и Sherco. „Оранжевите доминанти” от Австрия ще разчитат на Жорди Виладомс, Сам Съндерленд, Тоби Прайс, Матиас Валкнер, Пабло Кинтания, Лая Санц и новото попълнение от света на ендурото Антоан Мео. В допълнение, дъщерната марка Husqvarna също стартира фирмен рали-рейд проект, оглавяван от ветерана Рубен Фариа и подпомаган от ендуро звездата Пиер Александър Рене.

Honda отговаря с пилота в тима HRC. Зад кормилото на японските машини ще са лидерите Хоан Бареда и Паоло Гонсалвеш, както и Паоло Цеци, Рики Брабек и Микаел Метж. Yamaha също залага на силни пилоти, сред които Елдер Родригеш, Алесандро Ботури, Ксавие Де Султре и Адриан ван Беверен.

Отборът на Sherco ще бъде предвождан от Ален Дюкло, а негови съотборници ще са Флоран Весед и Хуан Педреро Гарсиа. Прави впечатление, че ветеранът Оливие Пен ще стартира с частен тим и машина КТМ, а от големите имена в ATV-категорията ще видим само Рафал Соник.

При камионите, рали Мароко 2015 ще е дебют за новото звездно дуо на Iveco – Херард Де Рой и чешката звезда Алеш Лопрайс. Третата машина на тима пък, ще бъде управлявана от аржентинската рали-звезда Федерико Виягра, който дебютира с камион в рали-рейда. Срещу тях ще се изправи португалката Елизабет Якинто с MAN, както и силни пилоти на заводските бързи асистенции.

Всеки момент ще станат ясни и победителите в първия етап на рали Мароко 2015, а ние ще следим надпреварата за вас.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf3240
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.