29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Сабине Шмиц се завръща във WTCC! Ще я видим на Нордшлайфе

Сабине Шмиц (Sabine Schmitz) ще се завърне в Световния Туристически Шампионат на FIA (WTCC) и то не къде, ами на най-тежкото трасе от календара - Нюрбургринг. Наричаната още "Кралица на Ринга" заради уникално бързите обиколки на легендарното 25-километрово трасе, състезателка и водеща на BBC Top Gear ще се изправи срещу някои от най-талантливите пилоти във WTCC от 26 до 28 май.

За съжаление, заради претовареното ежедневие покрай 24 Часа на Нюрбургринг (където ще снима материал за Top Gear докато се състезава едно денонощие) ще бъде ограничена възможността й за тренировки с Chevrolet RML Cruze TC1 на отбора All-Inkl.com Munnich Motorsport, за който ще се състезава. Това означава, че ще трябва да разчита изцяло на спомените си за тежките 64 завоя на GP-частта и да се опитва да реализира колкото се може повече точки. Припомняме, че миналата година тя регистрира рекорд за най-добър резултат сред жените-пилоти в шампионата.

"Този тип състезание ми харесва изключително много. Заради договора с Top Gear нямах време да отида на първите официални тестове миналата седмица, което е голяма загуба. Имам нужда от тренировки зад волана на този Chevrolet, тъй като е много по-различен от Porsche, които карам най-много. Смятам, че ще имам по-добри шансове за класиране ако вали и се надявам времето да е лошо. Иначе не звучи сериозно да се опълча на тези момчета без да имам същото ниво на подготовка" - сподели Сабине.

Франсоа Рибейрио, управител на Eurosport Events и WTCC-промоутър, каза "Страхотно е, че Сабине се завръща, за да се бори с момчетата отново. С наслада гледахме състезанията й миналата година. Тя е страхотна личност и уникален пилот и не ме изненадва фактът, че е избрана за водещ на едно от най-емблематичните автомобилни предавания в света. Да, уикендът й ще е тежък, но с нетърпение очакваме завръщането й".

Доминик Грейнер, мениджър на All-Inkl.com Munnich Motorsport, потвърди, че Шмиц ще се състезава за тях с колата на Рене Мюник. Основателят на отбора има други ангажименти и е дал автомобила си на Шмиц за WTCC Race of Germany.

"Като за първи път с автомобила миналата година тя свърши отлична работа и се надяваме да подобри постиженията си! Тя ще стартира почти от нулата, защото мина почти година, от както за последно кара моя Chevrolet, а той в момента е тотално променен. Ако въпреки всички трудности успее да реализира добро класиране, ще е страхотно!"

Вижте реакциите на някои от най-големите звезди в шампионата, когато разбраха за завръщането на "Кралицата":



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 1
+ 0
- 0
sffsdf10675
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.