28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ще се завърнат ли Димитър Илиев и Крум Дончев за рали дуел?

Снимка: LAP.bg

Две от легендите на българския рали спорт - Димитър Илиев и Крум Дончев с голяма вероятност ще се завърнат на родните трасета тази година. Е, макар и за малко, само за някое от големите състезания, но това също е повод за голяма радост на автомобилните фенове.

Причината за предстоящото завръщане е закачка между двамата големи във Фейсбук. След като 8-кратният рали шампион заяви в телевизионно интервю за предаването "Код спорт" по TV+, че е загубил тръпката да се състезава, Крум Дончев го покани да си върнат тази тръпка в едно от големите състезания тази година. За целта, Дончев предлага да заложат на мощни R5 автомобили, за да се радват феновете и да не им е скучно.

Ето какво си размениха във Фейбук двамата рали пилоти:

Крум Дончев: Еххх... Казаното в интервюто не ми се струва коректно и честно да Ви кажа смятам, че дойде момента в който да отправя официална покана на моя колега Митко Илиев за едно истинско Рали състезание през тази 2017 година!
Уважаеми колега Янаки Янакиев, моля бъди така добър да уведомиш Митко, че ние (нашият отбор), хвърляме тази ръкавица за Рали, което Вие си изберете (според мен трябва да е някое от големите състезания, Рали България или Рали Сливен) автомобилите трябва да са R5 (ще трябва да зарадваме максимално и феновете, защото съм сигурен, че и те истински го желаят)! Аз обещавам, че състезанието няма да бъде скучно, а дори обратното.

На което Митко Илиев отговори:

Здравей, Крумчо,
Признавам, че истински ме изненада с вчерашната си покана към мен най-вече защото не я отправи лично, по телефона например. Ние сме участвали в много истински състезания и за мен винаги е било удоволствие и чест да заставам рамо до рамо както с теб, така и с всички останали колеги. Никога не съм се състезавал само с един конкретен пилот! С радост приемам поканата ти с уговорката, че който кани, плаща и сметката. Ти определи автомобилите, ти трябва да ги подсигуриш и обезпечиш, защото и двамата знаем, че в крайна сметка ще се стигне до разчистване на финансови взаимоотношения с клуба, от който се наемат автомобилите. Ние с Янаки ще се явим напълно готови и в настроение за старта, който феновете изберат. Но да знаеш, няма да се борим само с вас, а отново с всички колеги.

Е, какво можем да добавим към това? Остава да стискаме палци нещата да се случат и да видим двете ни легенди отново по трасетата, пък било то и само за една надпревара.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:55 1
+ 0
- 0
sffsdf21141
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.