19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Спокоен 5-и ден на Balkan Offroad Rallye 2015

Статукво – това е думата с която може да опишем петия етап на международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2015. Втората отсечка около Старосел бе сравнително къса и лека, като малка почивка преди втория маратонски етап с който ралито ще достигне Шкорпиловци.

При крос-кънтри автомобилите, Петър Ценков и Иван Маринов (Опел Антара) удържат лидерството в генералното класиране, като отбелязаха етапна победа. Втори за момента е холандският тим Хофстра Риентс – Сико Петер де Врийс (Тойота), а трети са сънародниците им Роналд Шулдерман – Марсел Бланкестийн, също с Тойота.

Доста добро е и темпото на двата тетевенски екипажа – Димитър Ничев / Румен Ангелов (Тойота), които се изкачиха до 4-о място в генералното и Милен Милев / Тодор Тиролски (Мерцедес), които са 6-и. Петър Минчев и Ивайло Николов (Мицубиши) паднаха с една позиция до 10-о място, а Иван Раев и Виктория Попиванова (Дачия) сториха същото и сега са 22-ри. Доскорошните лидери Десислав Славчев / Маргарита Стайнова (Мерцедес) и Ивайло Върбанов / Георги Антов (Мицубиши) са съответно 18-и и 19-и.

При SSV-бъгитата, Цанко Цанков и Зорница Тодорова (Поларис) имаха сериозни технически проблеми и загубоха час и половина на трасето, но за щастие все още са начело на генералното класиране в Балкан Офроуд Рали, макар и с намален до малко над 40 минути аванс пред завърналите се на арената Леа и Филип Готие. На третото място в този клас излезе атрактивен екипаж – този на Кристиан Черни, част от издателския екип на немското списание OFF-Road, и Юлиан Лайнер, син на създателя на рали „Бреслау” Клаус Лайнер. Всъщност те бяха и етапните победители днес.

В класа на АТВ-четириколките Васил Томов също е водач във временната подредба, но е под силен натиск от французина Кевин Шену. След като заради редакторска грешка на нашия пресцентър вчера го изкарахме с едночасов аванс пред останалите, днес трябва да знаем ,че всъщност преднината му пред Шену е само 8 минути.

При мотоциклетите, Юен Беат от Австрия продължава да държи водачеството пред французина Бруно Бони, а трети е германецът Оливер Пост. При камионите, нещата изглеждат почти предрешени, след като Томас Шмид и Франк Хартвиг са с аванс от над два часа пред спечелилите днешния етап в битката на Unimog машините Герхард Валшер и Андреас Рагер. Третият в класа – Грегор Тилх с Ивеко е с доста голям пасив.

В екстремната категория на Балкан офроуд Рали 2015 нещата също остават непроменени – начело е Мартин Хеле от Германия, следван от сънародника си Хенрик Щрасер и французина Франк Дорел.

Очакваме развитието в най-дългия етап на Balkan Offroad Rallye 2015!

Balkan Offroad Rallye 2015 стига до вас с подкрепата на MONSTER ENERGY



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf3017
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.