25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Subaru обяви пилотите си за Red Bull GRC 2017

Subaru Rally Team USA обяви, че звездата от Red Bull Global Rallycross (GRC) Патрик Сандел и бившият пилот от Subaru World Rally Team Крис Аткинсън ще участват в заводския обор за раликрос състезанията през 2017 г. Този сезон двамата пилоти ще застанат зад воланите на болида Subaru WRX STI GRC 2017 който вече се подготвя от техниците на Vermont SportsCar. 

"Ние от Subaru сме радостни, че ще работим с Патрик и Крис" - започна речта си маркетинг-мениджърът на Subaru Motorsports Роб Виър. "Сигурни сме, че те разполагат с много опит и умения, които съчетани с нашата техника, ще донесат успехи на Red Bull GRC."

Шведът Патрик Сандел е една от най-ярките звезди на Red Bull GRC, бивайки един от най-прецизните пилоти с най-много челни позиции. От дебюта си през 2013 г. Сандел има 11 подиума и 3 победи. Преди участието му в Red Bull GRC, той е печелил Шведския младежки рали шампионат (2004), Шведския N3 рали шампионат (2005), Световния младежки рали шампионат (2006). През 2010 г. завършва втори в генералното на S-WRC.

"Детска мечта ми е да съм част от семейството на Subaru. Прекарал съм стотици часове пред телевизора и по различни състезания, гледайки прелитащите Subaru автомобили. Сега с гордост мога да кажа, че вече съм част от тази уникална магия, наречена Subaru. С нетърпение очаквам срещите с хилядите фенове на марката, които споделят същата страст. Чувствам се сякаш тук ми е мястото" - развълнувано сподели Патрик.

Официално за отбора ще кара и австралиецът Крис Аткинсън, който в края на сезон 2016 се притече на помощ за Red Bull GRC състезанията. Бившият заводски пилот на Subaru World Rally Team има зад гърба си повече от 70 WRC-старта и може да се похвали с 41 етапни победи и 6 подиума. До средата на миналата година той не бе участвал в раликрос състезание, но се оказа, че там го бива много. В едва третия си GRC уикенд, Аткинсън успя да се добере до полпозишън.

"На първо четене много ми допадна раликросът, а като се има предвид какъв потенциал имат екипът и автомобила - как да не поискам да съм част от Subaru? С нетърпение очаквам присъединяването ми към момчетата и нямам търпение да започваме. Момчетата във Vermont работят здраво, защото искат с Патрик да имаме най-добрите автомобили за 2017 г." - каза Крис.

Сандел и Аткинсън допълват Subaru Rally Team USA отбора, а в него остават Дейвид Хигинс и Травис Пастрана. Сандел и Аткинсън ще се фокусират върху GRC представянията, а Хигинс и Пастрана ще залагат на класическите рали отсечки в новоформирания American Rally Association (ARA). Програмата на Subaru има за цел да отъпче земята под краката на Хигинс и Пастрана за последните GRC-уикенди през тазгодишния сезон.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:57 1
+ 0
- 0
sffsdf20013
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.