28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Американският посланик представи американската икона Ford Mustang у нас

С официалното участие на Н.Пр. Посланика на САЩ в България, Родерик Мур и с приветствие от страна на управителя на компанията, г-н Атанас Фурнаджиев, започна пресконференцията на Мото-Пфое на щанда на Ford. Родерик Мур изрази задоволството си от успешното развитие на марката в световен мащаб и честити на всички присъстващи премиерата в България на легендарния Ford Mustang – автомобил-икона за милиони американци. Г-н Мур сподели, че с Mustang са връстници и имат доста общи неща – и двамата са родени през 1964 г., и двамата пристигат в България за първи път през тази година.

Освен новия Mustang, на щанда на Ford бе представена новата Fiesta, оборудвана с 1.0-литровия EcoBoost двигател, който за първи път се предлага с мощност от 140 к.с.  Малкият, но изключително мощен бензинов агрегат е носител на осем „Оскар“-а на наградите Световен двигател на годината през 2012, 2013, 2014 и 2015 г. Самият агрегат заема почетно място на щанда на Ford.

Новият Ford Focus ST е с електронното векторно разпределение на въртящия момент, за да се подобри максимално сцеплението в завой, намали недозавиването и увеличи пъргавината. Водачите на Focus ST имат възможността за избор между три режима на ESC в зависимост от пътните условия и настроението си: Стандартен, Спортен и Изключен. Focus ST се отличава с по-спортен и агресивен вид от предишния модел, по-ниска и широка стойка, нов динамично скулптуриран капак, по-издължени фарове и правоъгълни фарове за мъгла. Спортните седалки са разработени съвместно от Ford и Recaro, а за първи път Focus ST се предлага с избор между два двигателя – бензинов и дизелов.

Ford Kuga се предлага с подобрени двигатели, нови цветове и промени в оборудването. Гамата двигатели е обновена от 2.0-литров дизелов агрегат, Евро 6. Той се характеризира с подобрена мощност, увеличен въртящ момент, намалени СО2 емисии и разход на гориво (комбиниран 4.7 л/100 км) и понижени нива на шум. Най-мощният дизелов двигател в гамата на Kuga, 2.0-литровият TDCi, е наличен в две версии: със 150 и 180 к.с. Той предлага възможност за комбинация с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична Powershift трансмисия. Клиентите на Kuga вече разполагат с по-модерна гама от цветове, от която да избират: Tiger Eye, Ruby Red, Magnetic и Deep Impact Blue. Възможностите за оборудване на Kuga също са обогатени с новото ниво Titanium Plus, което надгражда богатия Titanium с множество желани опции.

Флагманът Mondeo е с новите динамични LED фарове на Ford, които автоматично избират между осем режима на осветяване според скоростта и заобикалящата среда, и превключват между къси и дълги светлини. Комуникационната система от ново поколение SYNC 2 e с 8-инчов цветен тъчскрийн и модерно гласово управление на аудио системата, навигацията, климатика и мобилните телефони. По случай АС София 2015 Mondeo се предлага с програмата Ford CARE, включваща 5 години
безплатно сервизиране и 5 години гаранция.

Новите ванове на Ford – C-MAX и Grand C-MAX – предлагат усъвършенствани технологии в помощ на водача и по-високи нива на комфорт и безопасност. Гамата Ford C-MAX е с Хендсфри отваряне на багажника. 7-местният Grand C-MAX е с двойни плъзгащи се странични врати и конфигурация на седалките за по-лесен достъп, повече удобство и пространство.

Изцяло новият Ford S-MAX предлага 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател и усъвършенстван 2.0-литров дизелов TDCi агрегат. Иновациите включват Динамични LED фарове с незаслепяващи дълги светлини, Асистент за превенция на сблъсъци, Мултиконтурни седалки, Гласово управляваната сиситема за свързаност SYNC 2, Хендсфри отваряне на багажника, Адаптивен автопилот и др. Новият S-MAX предлага 32 комбинации от места за седене и за багаж и водещата в сегмента система за лесно сгъване на седалките на втория и трети ред.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.