26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Автономен Peugeot 3008 обслужва „Ролан Гарос”

В качеството си на партньор на Ролан Гарос в продължение на 33 години Peugeot предоставя на Френската федерация по тенис над 230 автомобила от 22 май до 11 юни. За първи път автономен автомобил Peugeot 3008 се присъединява към автопарка, който тази година се състои от Peugeot 3008, 5008, Traveller, Partner Electric и Peugeot 508. 

Peugeot 3008 от програмата AVA (Autonomous Vehicle for All - Автономен автомобил за всеки) е част от автопарка за Ролан Гарос за няколко дни, за да могат тенисисти и журналисти да опознаят тази нова технология. Програмата AVA на PSA Group се осъществява постепенно, на етапи.

Днес много системи в помощ на водача вече са въведени в автомобилите на марката, а от 2018 г. ще са налични функциите за автономно управление под контрола на водача, за да облекчават монотонното шофиране по магистрали и в задръствания и да подпомагат маневрите за паркиране. От 2020 г. функциите за управление “hands off” и “eyes off” (дават възможност на водача да свали ръце от волана и очи от пътя по време на управление) ще позволят на водача напълно да делегира управлението на самия автомобил.

Peugeot 3008 също така е изложен на стадиона на Ролан Гарос с очила за виртуална реалност за тестване на системите в помощ на водача. Peugeot обедини сили с Free2Move, бранда за мобилност на PSA Group, и Ocean, дъщерна компания на Orange, за да предложи иновативни решения за управление на пътуването в реално време за Ролан Гарос. Благодарение на приложението GéoMissions, ръководителят на автопарка си взаимодейства с водача, който се намира най-близо до мястото на вземане на клиента. Поръчката за пътуването се изпраща в реално време на водача, който след това бива упътен до мястото. Пътникът също бива информиран за часа на пристигане на автомобила.

За първи път това партньорство позволява експериментално дублиране на информацията за пътуването от смартфона на навигационните екрани на Peugeot 3008, 5008 и Traveller. По този начин пътуванията се управляват напълно безопасно от водача.

На Ролан Гарос 2017 Peugeot представя новия си екип от посланици. Настоящите и бъдещи шампиони: Александър Зверев, Давид Гофен, Лукас Пуй и Пабло Кареньо Буста, Давид Ферер и Хуан Мартин дел Потро, както и бразилският ментор Густаво Куертен участват в комуникационната кампания, която разкрива новата идентичност на марката в тениса „Ново поколение, нови емоции“.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:43 1
+ 0
- 0
sffsdf25881
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.