29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Бензиностанции „Газпром” с инициатива за безопасно шофиране

НИС Петрол ЕООД, развиваща верига бензиностанции „Газпром”, даде старт на новата си социална инициатива, насочена към по-голямата информираност относно опасностите по пътя. Кампанията „Струва ли си?“ цели да покаже на шофьорите защо е важно да спазваме законите и какви са последствията, когато подхождаме с пренебрежение към тях.

Официални партньори на кампанията са Пътна полиция и Българската асоциация на параолимпийците, които в рамките на кампанията ще представят случаите, с които са се сблъсквали. Заедно, те ще се опитат да образоват шофьорите за опасностите, които ги грозят, пренебрегвайки законите. Специални видеа, в които представители на двете организации разказват от първо лице своите истории, ще бъдат достъпни онлайн.

Редица експерти от различни сфери подкрепят инициативата

„Опасностите на пътя са прекалено много, а жертвите растат с всяка изминала година. Като социално отговорна компания, НИС Петрол ЕООД, заедно със своите партньори, стартира тазиинициатива, поставяйки си нелеката задача да формира култура на шофиране и поведение на пътя. Целта ни е да подобрим безопасността и да накараме всеки един участник в движението да се замисли и за останалите – шофьори, пешеходци, колоездачи, мотористи“ , Иван Костадинов, генерален директор на НИС Петрол ЕООД.

В рамките на инициативата на НИС Петрол бъде достъпна и онлайн платформа www.gazprom-petrol/safedriving, съдържаща информация относно броя пострадали при пътнотранспортни произшествия, размера на глобите за различните видове нарушения и всичко, касаещо шофьорите и тяхната информираност. Активността стартира с раздаване на безплатна информационна брошура, в която са застъпени най-честите нарушения на пътя и предвиденитре за тях санкции. Брошурата се раздава напълно безплатно и е достъпна във всики търговски обекти на верига бензиностанции Газпром.

При представянето на кампанията имаше и демонстрация за безопасно шофиране от школата на рали-ветерана Павел Жеков

Днес почти няма семейство, което да няма автомобил. Той се е превърнал в част от живота ни дотолкова, че дори не се замисляме докато шофираме. Има много въпроси, които си задаваме, когато чуем информация за пътни инциденти, при които са ранени или загинали хора: пил ли е шофьорът; бързо ли е карал; спазвали ли са предимството си всички участници в пътнотранспортното произшествие. Със съвместната кампания, инициирана от НИС Петрол ЕООД, развиваща верига бензиностанции Gazprom Petrol Stations, подкрепена и от Главна дирекция „Национална полиция“, отдел „Пътна полиция“, ще се опитаме да си отговорим на още един въпрос: „Струва ли си?“, коментира участието в инициативата Мария Ботева, инспектор в отдел „Пътна полиция“ – Главна дирекция „Национална полиция“.

"Струва ли си, заради неспазването на правилата за безопасност и сигурност на движението, да расте броят на загиналите и осакатените по пътищата на България? Ние не желаем, поради тази причина, да расте броят на хората с увреждания - респективно на спортистите параолимпийци!", сподели Илия Лалов, председател на Българска параолимпийска асоциация.

По данни на „Пътна полиция“ – Главна дирекция „Национална полиция“ за 2016 г. 708 души са загубили живота си на пътя, а 9374 са били ранени. За сравнение през 2015 г. загиналите са били отново 708, а ранените – 7225. За да не продължава тази тенденция, Газпром България предвижда няколко активности, имащи за цел да покажат на шофьорите колко опасни могат да бъдат една чаша уиски или едноминутен разговор по телефона по време на шофиране.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:35 2
+ 0
- 0
sffsdf26819

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:31 1
+ 0
- 0
sffsdf26819
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.