29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Bosch отбеляза 25 години в България с рекордни резултати

Бош, водещ международен доставчик на технологии и услуги, достигна рекорден оборот в България от над 170 млн. лева (87 млн. евро) през 2017 г. Сравнено с предходната година, това представлява ръст от над 83%. „Благодарение на нашите иновативни продукти и ориентирани към клиента услуги ние продължихме нашия устойчив растеж на българския пазар и през 2017 г.“, каза Михай Болдижар, генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България, на годишната пресконференция на компанията в София.

През 2018 г. Бош отбелязва 25 години в България. За този период компанията успя да разшири своите дейности в страната в рамките на три от четирите си бизнес сектора: Автомобилни технологии, Потребителски стоки и Енергийна и сградна техника. „През 2018 г. очакваме позитивната тенденция да продължи във всички бизнес сектори“, допълни г-н Болдижар. Устойчивият растеж на Бош е свързан и с увеличение на броя на служителите, който достигна близо 190 души към 31 декември 2017 г. (вкл. служители от неконсолидирани дружества).

И трите бизнес сектора на Бош с директни активности на българския пазар показаха отлични резултати през 2017 г. Като част от Автомобилни технологии направлението Автомобилно оборудване успешно въведе своята програма за лоялност Bosch eXtra на българския пазар. През първото тримесечие на 2018 г. броят на участващите автосервизи достигна повече от 900. Направлението продължава позитивната тенденция на развитие и достигна двуцифрен ръст благодарение на отличното представяне на основните продуктови сегменти Резервни части и Акумулатори. Следвайки стратегията за фокус върху потребностите на клиента, през 2018 г. Bosch Автомобилно оборудване ще продължи да работи за развитието на сервизните си концепции, продажбата на автосервизно оборудване и по-нататъшния растеж на Bosch eXtra в България.

През 2018 г. Бош има за цел да продължи своя растеж въпреки трудния икономически климат. След постигане на рекордни резултати през 2017 г. и в светлината на икономическите и геополитическите рискове през 2018 г. Група Бош очаква ръст на продажбите от 2 до 3%. През първото тримесечие генерираният от компанията оборот надвиши този от същия период през изминалата година с 5% след коригиране на ефекта от курсовите разлики.

„Няма друга компания, която да може да предложи комбинация от всеобхватна компетентност в свързаността с широко индустриално и продуктово ноу-хау. Това е уникалното конкурентно предимство на Група Бош”, каза изпълнителният директор на Бош, д-р Фолкмар Денер, на годишната пресконференция на компанията в Ренинген. Според него повишаването на качеството на живот и допринасянето за по-устойчиво развитие и опазване на околната среда са топ приоритети за Бош: „Нашият слоган „Техника за живота“ показва мотивацията ни за разработване на възможно най-добрите технологии за опазване на околната среда. Искаме да помагаме на хората да стават по-мобилни, докато подобряваме качеството на въздуха”. За да намали още повече вредните емисии от транспорта, компанията прави значителни инвестиции – и в пазарния пробив на електромобилността, и в подобряването на класическите двигатели с вътрешно горене.

Бош постигна невероятен технологичен пробив в дизеловата технология – чрез иновацията на инженерите от Бош емисиите от NOx се намаляват значително. Тестваните автомобили, оборудвани с подобрената технология, отделят средно не повече от 13 мг азотни оксиди на километър. „Има бъдеще за дизела. Той ще остане неразделна част от мобилността на утрешния ден“, убеден е изпълнителният директор на Бош.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31790
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.