28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Бруталният Renault Duster Extreme блесна в Сао Пауло

Популярният всъдеход Dacia Duster в Латинска Америка се продава с емблемата на компанията-майка Renault, която показа нова концпетуална версия на модела, на започналото международно автомобилно изложение в Сао Пауло, Бразилия. Наречен Renault Duster Extreme Concept, прототипът представлява уникално "наточен" оф-роудър, който е дело на RDAL (Renault Design Latin America), дизайнерският център на французите, който е базиран именно в Сао Пауло.

Renault Duster Extreme, както вече споменахме, подчертава повишените способности за всякакви терени на серийния модел, чрез пълен набор от модификации и допълнително оборудване. Екстремният модел е базиран на популярния в Бразилия Duster 4х4, задвижван от двулитров бензинов двигател, който може да използва и биогорива.

Освен със специална сива окраска с червени акценти, Duster Extreme е с модифицирани предна и задна брони, увеличен клирънс, монтирани лебедка и шнорхел и нови джанти с гуми за офроуд. Всъдеходът е снабден също с куки за теглене, уширители на калниците, странични стъпенки и багажник на покрива с вграден LED бар. Интериорът е решен в черно, с червени акценти по различни елементи и надписи EXTREME на някои места.

От Renault не споделят дали има модификации по двулитровия агрегат в концептуалния Duster Extreme. В базовия си вариант, агрегатът постига 148 конски сили при 5750 об/мин и 205 Нм при 4000 об/мин, когато се задвижва от етанол. И докато серийният модел се предлага с 6-стерпенна механична скоростна кутия, то тази в концепта е 5-степенна автоматична.

Renault Duster Extreme по-скоро не би видял бял свят като сериен модел, но от компанията обявиха, че част от предложеното в прототипа оборудване, ще влезе в каталоите за допълнителни аксесоари към предлагащия се в шоурумите конвенционален вариант.

Компания на екстремния всъдеход на автосалона в Сао Пауло прави и концпетуалният Renault Sandero RS Grand Prix. Той от своя страна е още по-ектремна версия на предлагания за бразилския пазара "горещ" хечбек. Мъникът е боядисан в цветовете на болида на французите от Формула 1, като разполага с по-агресивен дизайн от този на серийния модел. Задвижването също е поверено на двулитровия агрегат, задвижван с етанол и бензин, а в интериора преобладават черно и златисто.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:01 1
+ 0
- 0
sffsdf18274
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.