29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото Audi A6 (галерия и видео)

Новото поколение Audi A6 бе показано броени дни преди официалната си премиера на автомобилния салон в Женева. Седанът е леко пораснал на размери и е натъпкан с нови технологии, подобно на дебютиралия миналата година флагман Audi A8.

По отношение на дизайна, не виждаме радикални промени, а по-скоро еволюция. Audi A6 е все така стилен, като доминират остри линии и черти, а леки промени може да открием в светлините, броните и страничния силует. Новият модел е със 7 мм по-дълъг от предшественика си, с 12 по-широк и с 2 по-висок (Д/Ш/В 4939/1886/1457 мм). Колесната база е по-дълга с 2 см, което е позволило по-голямо пространство в салона, макар багажникът да остава с непроменен обем - 530 литра.

За задвижването на новото Audi A6 ще се грижи традиционно с гама от бензинови и дизелови двигатели. Бензиновата опция за момента е трилитров V6 TFSI с 340 к.с. като е и най-мощна в гамата. Диззелите започват от 4-цилиндров агрегат с 204 к.с. и продължават с 3-литров V6 с 231 или 286 к.с. С изключение на най-малкия дизелов мотор, всички останали версии са стандартно с 4х4 задвижване quattro.

Всичките двигателни опции са с новата 48-волтова "мека" хибридна система, акумулираща енергия при спирането и подпомагаща ускорението. Скоростните кутии са 7-степенна автоматична с два съединителя или 8-степенен автоматик за по-мощните варианти. Ще има и няколко версии на шасито и окачването - стандартно, спортно адаптивно, снижено и саморегулиращо се. Като опция може да се поръча и завиване на задните колела.

В салона на новото Audi A6 може да видим доста заемки от дебютиралото през есента А7 и лимузината А8. Два екрана на централната конзола се занимават с различните функции на мултимедията и навигацията, а като опция се предлага и трети монитор, който да замени инструменталния панел. Премиум аудио Bang & Olufsen и амбиентно осветление с 30 настройки подчертават класата в интериора.

Новият модел е получил и солидна доза системи за сигурност и асистиране на водача. Интересна е опцията за достъп до автомобила през смартфон, като системата на колата може да запомни настройки на до 7 водачи. Audi A6 е със полуавтономна система за управление, работеща с 5 камери, 5 радара, лазарен скенер и ултразвукови сензори. Технологията подпомага поддържането на лентата за движение, поддържане на разстояние спрямо другите превозни средства, спира автоматично и дори паркира напълно самостоятелно.

Все още не са ясни цените на новия бизнес седан, както и кога ще се появи на българския пазар. На по-късен етап се очаква и комби версията, както и нейния вариант с повишен клирънс allroad.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf30969
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.