29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото BMW X2! И не е типично SUV-купе (галерия и видео)

Новото BMW X2 бе представено днес от германския автомобилен производител. Най-новият член от Х-гамата на "баварците" е позициониран между Х1 и Х3, като е изграден на базата на по-малкия SUV на баварците. Въпреки, че се води като модел над Х1, всъщност Х2 е по-къс от него с няколко сантиметра, като и също с толкова е по-нисък от донора си.

Честно казано, очаквахме BMW X2 да е по-малка версия на SUV-купетата Х4 и Х6, но всъщност новака има свой собствен, по-уникален стил. Малко прилича на кокилест хечбек, а не точно на SUV, а в цялостната визия съзираме идеята на баварците да се борят със свръхуспешния Range Rover Evoque. С този модел самите германци заявяват, че ще търсят клиенти от млада и с младежки дух целева група, живеща в града и водеща активен живот.

Късите надвеси и по-ниската стойка определено дават на Х2 по -скосен и мускулест вид от двамата му събратя, а някои дизайнерски елементи като защитните панели, новите светлини и спойлера на покрива определено отличават модела, както от събратята му в Х-гамата, така и в SUV сегмента въобще.

В салона, обаче, разликите с другите модели на BMW са минимални. BMW X2 предлага място за петима, а дизайнът е елегантен и функционален. Мултимедийната система с 6,5 или 8-инчов тъчскрийн дисплей дава достъп до бордовите технологии като паркинг асистент, предупреждение за напускане на лентата, аварийно спиране и др. BMW Connected+ също е част от портфолиото на кросоувъра, като предлага Wifi достъп и интеграция с Google и Apple.

За задвижването на новия BMW X2 първоначално ще се предлагат три варианта - бензиновият X2 xDrive20i със 192 к.с. и дизеловите xDrive20d (190 к.с.) и xDrive25d (231 к.с.). Двата дизелови модела серийно са оборудвани със задвижване на четирите колела xDrive и 8-степенна трансмисия Steptronic. Бензиновият модел се оборудва със спортната 7-степенна трансмисия Steptronic с два съединителя.

На по-късен етап задвижващата гама ще бъде разширена, включително с трицилиндров двигател, заднозадвижвани версии и други агрегати на баварците. Отделно се предлагат и версиите M Sport и M Sport X, които серийно са оборудвани с М спортно окачване с по-стегнати характеристики на пружините и амортисьорите, както и снижено окачване, което се предлага по желание за BMW X2. С опционалния Динамичен контрол на амортисьорите включително снижаване на каросерията с 10 милиметра настройките на окачването могат да бъдат контролирани още по-индивидуално.

Все още не са ясни цените на новото (не толкова) SUV-купе, а стартът на продажбите ще е през пролетта на 2018 година.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:26 1
+ 0
- 0
sffsdf29125
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.