28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche представи дългоочакваната версия Cross Turismo на електромобила Taycan. Новият модел е с по-практичен, напомнящ комби, дизайн, като има и някои черти на SUV-модел, което би привлякло по-широк кръг клиенти, предвид манията по кросоувърите в последно време.

Porsche Taycan Cross Turismo е с по-висок с 2 сантиметра клирънс от конвенционалния модел, а още 10 мм към височината добавя опционалния пакет Off Road Design, който предлага по-приключенски вид на машината с черни предпазни панели в долната част на купето. И докато дизайнът отпред е доста сходен с този на Taycan, то задната част е напълно различна.

Новото комби ще се задвижва от два електромотора, с което е осигурена 4х4 система. В базовия си вариант, системната мощност ще е 280 kw/375 конски сили (470 с помощта на лаунч контрол). Taycan Cross Turismo 4 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, а максималната му скорост е 219 км/ч.

Следваща поред е версията 4S (360 kW), последвана от познатите и от другите модели варианти Turbo (460 kW) и Turbo S (460 kW и 560 с лаунч контрол). В най-мощната си версия, Taycan Cross Turismo предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди и максимална скорост от 244 км/ч.

Всички варианти ще се предлагат с познатата и от седана 800-волтова батерия с капацитет 93 kWh. Тя позволява пробег с едно зареждане между 400 и 450 километра.

Базово, новият електромобил ще е с въздушно окачване, а 4х4 системата ще е подпомагана от нов режим за задвижване, наречен Gravel (чакъл), който вдига клирънса и адаптира работата на електромоторите и помощните системи за по-добро справяне с неравни терени. От Porsche подчертават, че това няма да направи машината истински оф-роудър, но ще помогне да се справи по-добре извън пътя.

Спрямо стандартния Taycan, новият CrossCross Turismo предлага малко повече пространство, особено за пасажерите на втория ред (+65 мм). Обемът на багажника е 446 литра, като под предния капак има и допълнителен товарен отсек с капацитет 82 л. Опционално се предлагат и рейки на покрива (който пък може да е изцяло стъклен).

Налице са всички налични системи за безопасност и асистиране на водача, познати от електрическия седан. Стартовата цена на Porsche Taycan Cross Turismo в Германия започва от 93 635 евро за базовия вариант, като за по-мощните версии още няма официална информация.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 1
+ 0
- 0
sffsdf38155
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.