19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото SUV-купе Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Motors Corporation най-накрая представия новия си компактен SUV Eclipse Cross, малко преди дебюта му пред публика на 87-то Международно автомобилно изложение в Женева. Купето с повишена проходимост е глобално стратегически модел, който ще бъде доставен най-напред в Европа през есента, след което и в Япония, Северна Америка, Австралия и други региони.

Mitsubishi Eclipse Cross ще допълни актуалната SUV гама на японците, включваща по-малкия ASX и по-големите Outlander и Outlander PHEV. Новият модел е комбинация между ефектен екстериор тип “купе” и SUV черти, с типичните за Mitsubishi стилово оформление и функционалност. Кросоувърът се отличава със скосен профил със специфична надлъжна линия под нивото на прозорците, наклонено напред задно стъкло, вертикално скосена задна врата с къс заден надвес, както и мускулести калници.

Дизайнерската концепция “Dynamic Shield” на MMC се разпознава ясно в предницата, която наподобява щит, визуално оформен около черната радиаторна решетка. Динамичният и отличителен дизайн на задната част на автомобила се характеризира с почти кубистично оформление около високо разположените широки задни светлини, които разделят хоризонтално на две наклоненото напред задно стъкло.

Екстериорът е с нов червен цвят, като стандартното покритие се състои от полупрозрачни червени и прозрачни безцветни слоеве. Хоризонталното арматурно табло, сребристите метални рамки и едноцветното оформление в черно/сребристо придават динамична и спортна визия на интериора. Футуристичният кокпит с аудио система с тънък екран и Head Up дисплей, предага на водача и пасажерите "екстри" като Smartphone Link Display Audiо, навигация и т.н.

Eclipse Cross използва 4WD система с електронно управление, осигуряваща необходимия оптимален въртящ момент на задните колела според ситуацията и състоянието на пътя. Интегрираната система за контрол на динамиката на автомобила S-AWC (Super All-Wheel Control) на MMC включва и система AYC, която се активира при задействане на
спирачките.

Новият кросоувър ще се предлага с два двигателя - 1.5-литров турбобензинов и 2,2-литров дизел. И в двата случая, агрегатите на Mitsubishi Eclipse Cross ще са куплирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:54 1
+ 0
- 0
sffsdf21821
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.