29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото оф-роуд комби Opel Insignia Country Tourer

След като в Женева представиха новото поколение на флагмана си Insignia във версиите Grand Sport и Sports Tourer, сега от Opel вадят и приключенската версия на модела си. Opel Insignia Country Tourer е насочен към любителите на приключенията модел с двойно предаване и офроуд визуални елементи, като дебютира на различни световни пазари и под името Vauxhall Insignia Country Tourer, Buick Regal Tour X и Holden Commodore Tourer (които може да видите в галерията ни).

Opel Insignia Country Tourer се отличава от конвенционалното комби със собствени детайли по екстериора като черни защитни панели в долната част на купето и сребристи защитни планки и акценти, които му придават готов за (лек) оф-роуд вид. В допълнение, моделът е с допълнително повишен с 2 см клирънс и 4х4 задвижване като стандарт.

Като споменахме 4х4, комбито на кокили идва с новата система за задвижване на всички колела на Opel, която използва два многодискови съединителя с електронно управление, вместо традиционния диференциал на задния мост. Според Opel, по този начин има възможност за по-индивидуално и прецизно управление на тягата към всяко едно от колелата. За да противодейства на тенденцията към недозавиване при движение с висока скорост в остри завои, системата, отчитайки командите от педала на газта и движенията на волана, изпраща по-висок въртящ момент към външното за завоя задно колело. Това се случва за части от секундата и траекторията на движение на автомобила се стабилизира без каквато и да било допълнителна намеса от страна на водача.

Второто поколение Insignia Country Tourer ще се предлага с богатата гама от задвижващи агрегати – включително изцяло новия върхов дизелов двигател и с новата 8-степенна автоматична предавателна кутия. Приключенското комби ще бъде оборудвано и с адаптивното окачване на Opel - FlexRide, което предлага работа в три основни режима (Standard, Sport и Tour), а за лесно товарене и разтоварване на багаж, е оборудвано със система за безконтактно отваряне на вратата на товарния отсек с жестова команда с крак под задната броня. Максималният обем на багажника е със 130 литра повече в сравнение с тази на предшественика му, като достига до 1665 литра.

Opel Insignia Country Tourer ще се предлага и с куп технологии за асистиране на водача и безопасност, сред които IntelliLux LED матрични предни светлини, head up дисплей, 360-градусово видео наблюдение около колата, адаптивен круиз контрол с активна спирачка, асистент за задържане на автомобила в пътното платно Lane Keep Assist, системата за спешна помощ OnStar, инфоразвлекателна система IntelliLink и др.

Официалната премиера на новия модел ще бъде през септември на автомобилното изложение във Франкфурт. От дилърствата на Opel, обаче, ще започнат да приемат заявки още през юни, а доставките на първите екземпляри ще станат малко след форума в Германия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:51 1
+ 0
- 0
sffsdf23241
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.