28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новото поколение KIA Ceed (галерия)

Днес КИА Моторс представи първи официални снимки на изцяло новия Ceed. Моделът ще осъществи своята международна премиера в рамките на Автомобилното изложение в Женева, като освен много промени, носи и лека промяна в името си, в което няма да има странния апостроф от досегаашното наименование cee’d. Щуромовият модел на корейския производител в С-сегмента е създаден за Европа и ще се произвежда в Европа - в завода на марката в Словакия.

По-нисък, по-широк и с по-дълъг заден надвес в сравнение с предшественика си, силуетът на новия Ceed демонстрира по-голяма атлетичност. Прави линии заместват заоблените повърхности при предходния модел, а предната част се отличава с по-широка радиаторна решетка „тигров нос“ и по-ниско позициониран отвор на въздуховода. Стандартно новият модел е оборудван с LED дневни светлини в кубовидна форма, а новият модел наследява широката C-колона, която се превърна в отличителен белег на дизайна на КИА в последните години.

Новият KIA Ceed хечбек с пет врати предоставя възможност за избор между 12 екстериорни цвята и селекция от джанти с разнообразен дизайн: 15” стоманени джанти, 16” стоманени или лети алуминиеви джанти, както и 17” лети алуминиеви джанти в два цвята. По отношение на купето, новият модел обещава да е още по-ергономичен, а таблото е обособено в 2 зони: в горната е разположена "плаваща" система от информационно-развлекателни устройства със сензорен екран, а в долна част са ситуирани контролните панели за аудио системата, отоплението и вентилацията. Централната конзола е ориентирана към водача за по-удобно боравене с контролните уреди.

Изграден върху новата платформа K2 на КИА, новият Ceed е с 20 мм по-широк (1800 мм) и 23 мм по-нисък (1447 мм) в сравнение с предходния модел. Размерът на междуосието остава същият – 2650 мм, като предният надвес е скъсен с 20 мм (до 880 мм), а задният е удължен с 20 мм (до 780 мм). Новият модел е с по-голям багажник – 395л, както и с повече пространство за раменете на пасажерите отзад, повече място над главите на първия ред, както и по-ниска позиция на седене за водача.

Новият модел ще се предлага с избор между три бензинови и дизелов агрегат с два варианта на мощността. Бензиновите мотори включват усъвършенствана версия на популярния 1-литров T-GDi (турбобензинов с директно впръскване), развиващ мощност от 120 к.с., както и нов 1,4-литров T-Gdi с мощност от 140 к.с. На по-късен етап ще се предлага и 1,4-литров MPi двигател (с многоточково впръскване) и мощност от 100 к.с.

Изцяло новия дизелов двигател U3 на марката е с обем 1,6 литра, като използва common-rail за електронно директно впръскване на дизеловото гориво и технология за селективна каталитична редукция (SCR) за намаляване на вредните емисии. Агрегатът се предлага с мощност от 115 и 136 к.с. и въртящ момент от 280 Нм. Всеки от двигателите е окомплектован с 6-степенна ръчна трансмисия, а новите 1,4- литрови T-GDi и 1,6-литрови CRDi мотори ще бъдат предлагани и със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.

Kia Ceed ще се предлага с опционален екопакет, включващ активна въздушна клапа, която се затваря и отваря в зависимост от изискванията за охлаждане на двигателя, като по този начин подобрява аеродинамичната ефективност на автомобила, с която се постига по-голяма икономия на гориво. Екопакетът също така включва покритие на долната част на каросерията, по-ниско окачване, което оптимизира въздушния поток под автомобила, както и гуми Michelin с по-ниско съпротивление при търкаляне.

В допълнение към 7-те стандартни въздушни възглавници на автомобила, на помощ идват и куп обновени системи за безопасност и асистиране на шофирането, като автоматични светлини, поддържане на пътната лента, предупреждение за сблъсък, аварийна спирачка, интелигентен автопилот, паркинг асистент и др. Продажбите на новия KIA Ceed ще започнат до лятото.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30864
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.