26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го обновеното Renault Clio

Над четвърт век след лансирането на Clio, френският автопроизводител Renault подложи на сериозен фейслифт компактния бестселър, реализиран в над 13 млн. екземпляра по света. Обновеното Рено Клио предлага богата двигателна гама, нови дизайнерски детайли и акценти, сред които нов светлинен подпис и фарове full-LED Pure Vision.

Четвъртото поколение Clio бе първият модел на Renault, който през 2012 г. въведе новата дизайнерска идентичност на марката. Благодарение на full-LED светлинния подпис, включително C-образните дневни светлини при определени версии, новото Renault Clio продължава да освежава дизайнерската идентичност на Renault. Отпред, радиаторната решетка, в която е разположен диамантът на Renault, е с променен дизайн, което се отнася и за долната част на решетката, която е по-широка.

Отзад е променен дизайнът на задната броня, за да се придаде допълнително усещане за здравина. Добавени са три екстериорни цвята (Тъмно червен, Сив „Титан“, Бял металик), а също и нови джанти и тасове, плюс по-широка програма за персонализация.

В интериора, новото Renault Clio обещава материали, които преди бяха запазени само за по-луксозните модели на Renault. Всички тапицерии са нови, специално внимание е било отделено на визуалното качество и усещането при допир на зърнестия ефект на пластмасите. Хромираните облицовъчни елементи са изпълнени в по-приглушен, матов оттенък, а цветовете са по-изискани.

Това, което осезаемо липсваше на последното поколение при лансирането му, вече е поправено - на разположение е версия с 1,5-литровия dCi 110 дизелов двигател, свързан към 6-степенна механична скоростна кутия. При бензиновия TCe 120 пък, ще се предлага за пръв път 6-степенна автоматична предавателна кутия.

Новото CLIO идва оборудвано с две различни мултимедийни системи - Media Nav Evolution и Renault R-Link Evolution. Мъникът ще е и първият модел в сегмент В на Renault, който се предлага с висококачествена аудио система Bose. На разположение са куп системи за безопасност и подпомагане на управлението, а вече вдопълнение към задния сензор за паркиране, и в зависимост от версията, новото Renault Clio предлага преден сензор за паркиране и камера за движение на заден ход. Предлаган за по-добре оборудваните версии, системата Easy Park Assist позволява на водача изцяло да делегира паркинг маневрирането на колата.

Новото Рено Клио ще е на пазара през септември, а поръчките започват още през лятото.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:18 1
+ 0
- 0
sffsdf12368
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.