28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ford представи официално F-Series Super Duty

Ford представи официално обновения пикап F-Series Super Duty, който американците определят като “най-издръжливата, интелигентна и способна машина от семейството Super Duty, създавана някога”. Новият пикап следва плътно стъпките на F-150, което си личи от изразителната решетка, която е подчертана с вертикални фарове. Назад, новото Super Duty има вентилирани предни калници, големи странични огледала, които са особено практични при теглене на ремарке или каравана, както и заден капак с дистанционно заключване и вграден спойлер.

От Ford са пестеливи относно изнасянето на подробности около модела, но уверяват, че високите нива на оборудване ще включват LED фарове и стопове и специални странични огледала с LED фенери за осветяване на работна площадка или къмпинг. Купето на новия F-Series Super Duty е изградено от високоякостна алуминиева сплав, която от Ford твърдят, че се използва и във военната индустрия. Благодарение на материала конструкцията на пикапа е по-лека и по-издръжлива от актуалното стоманено купе. Казано по-просто, новият пикап на Ford е със 158 кг по-лек от своя предшественик.

До голяма степен интериорът е запазен от F-150 и има огромна жабка с две отделения, разположени на тавана контролери и гладък под на втория ред седалки във вариантите SuperCab и Crew Cab на модела.

Super Duty ще се предлага с голям набор от допълнителни екстри, сред които система за контрол на налягането в гумите на прикаченото ремарке, мултимедийна система SYNC 3 с 8-инчов дисплей, адаптивен круз контрол, система за следене на пътната лента за движение и технология за сигнализиране при наличие на автомобил в мъртвата точка на огледалата, която използва специални датчици, разположени в стоповете. Освен това, новият пикап може да бъде оборудван с адаптивно управление и до 7 камери.

Под купето се крие чисто ново шаси, което е изградено от повече от 95% високоякостна стомана, което помага на шасито да бъде с 24% по-издръжливо на усукване в сравнение с това на предишния модел.

Динамичните характеристики не са официално оповестени, но от Ford казват, че новият Super Duty ще се предлага с три различни двигателя: 6.2-литров V8, 6.8-литров V10 и 6.7-литров Power Stroke V8 дизел.

Продажбите започват в края на годината.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf3030
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.