19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Гасенето на горящ електромобил е по-трудно от това на нормална кола (видео)

Истинско огнено шоу наблюдаваха пътуващи по шосе в Австрия. Специална техника и 35 човека бяха необходими да потушат пожара в горяща Tesla Model S. Според огнеборците, гасенето на запаления електромобил се оказало по-сложно, отколкото при нормален автомобил.

Инцидентът станал след като 19-годишна собственичка на Tesla Model S загубила управление и се врязала в ограждение край пътя. Електромобилът пламнал като факла, а девойката успяла да се измъкне от него без наранявания. И веднага се обадила на спешните служби, които реагирали много бързо.

Дошлите на помощ пожарникари, обаче, доста се изпотили - оказало се, че не е толкова лесно да се изгасят горящите батерии на електромобила. Между другото, в инструкциите си за безопасност, от Tesla предупреждават собствениците на ековозилата, че горящите литиево-йонни батерии произвеждат "токсични димове" и съветват да се използва възможно най-много вода за потушаване на пламъците.

След като на помощ се притекли още екипи и огънят в крайна сметка бил потушен, пожарникарите поставили останките на електрокара под 48-часова карантина - препоръка, която също се съдържа в инструкциите на Tesla. Така, два дни експерти ще наблюдават возилото, да не би батериите отново да се възпламенят.

Вижте битката на огнеборците срещу горящата Tesla:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 6
+ 0
- 0
sffsdf29021
+ 11
- 3
От къде е батерият? Мислих че е от Китай, къде е Долу не знам.

Рейтинг :
20.10 2017 в 14:54 4
+ 2
- 12
голямо гасене няма що!две минути и половина и то защото батерийте са от долу и за това се възпламени пак.колата е номер 1.
+ 3
- 2
Анонимни дебиле, ти може би знаеш, и в кой момент от пожара е направена снимката?
Освен дето, е очевидно постановъчна.

Рейтинг :
20.10 2017 в 10:16 2
+ 5
- 14
Сензация да става... Гореше предната част на автомобила, а батериите не са там! И други Тесли са се палили и батериите са били непокътнати. Освен това доста бързо се справиха, що се правят сензации не знам.
+ 14
- 11
О-о-о, кацнахте ли, пилета? Тепърва има да получавате кеф от разпиления литий. Циганите още не са започнали да секат тия коли с брадви, да берат джелезо, бате.
А сега да видим, какво ще направи "визионерчето" Илончо, за решаването на ОЧЕВИДНИЯ проблем. И какво ще чикчирикат разните хипстърчета и зелените, когато тия коли започнат да катастрофират наистина.
Отивам за пуканки, кой иска? Щото после ще възникне инструкция за гасене на водородни таралясници:))
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.