19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Haval H6 заменя Great Wall H6 у нас

Новият SUV Haval H6, който ще наследи едноименния модел с марката на Great Wall, отбеляза своя дебют на българска земя, след като бе представен на автомобилния салон в столичния Интер Експо Център снощи. Моделът дебютира през пролетта в Шанхай и това е първото му представяне пред публика извън Китай.

Haval H6 е с двулитров бензинов двигател, постигащ максимална мощност от 190 к.с. и 7–степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Всъдеходът разполага с камера, следяща пространството около него – предна и задна; асистент за следене на пътната лента, асистент за потегляне и спускане по наклон, три режима на шофиране – стандартен, икономичен и спортен и множество други технологии, улесняващи водача.

Сравнен със своя предшественик - Great Wall H6, който също be на щанда на вносителя, новият Haval H6 е с 40 мм по-къс, но със запазено междуосие и повишена ширина. Отделено е по-голямо внимание на интериора, заложено е на по-качествени материали и е повишена маневреността.

На Автосалон София бе представена и специaлната модификация Great Wall H6 Gladiator. Модификацията предлага един по-офроудърски поглед към китайския SUV, който е оборудван с офроуд гуми, повишено окачване и защити, а изпълнението е на доказаните специалисти от Gladiator Offroad-Technik - Пловдив.

Great Wall Motors е най-големият частен производител на автомобили в Китай, който е притежател на три марки – Great Wall, HAVAL и WEY. Great Wall гамата обединява пътнически и лекотоварни автомобили, докато под марките HAVAL и наскоро представената марка WEY се произвеждат SUV. В момента GWM разработва две нови платформи, на чиято база ще произвежда цялата си SUV гама, включително и хибридни модели, първият, от които беше представен под новата, луксозна марка WEY на автомобилното изложение във Франкфурт.

Китай с бързи темпове въвежда нови, по-рестриктивни изисквания към нивата на вредните емисии като очакванията са в следващите няколко години те да се изравнят с тези, които има в Европа. Тези промени ща улеснят значително процеса по хомологация на моделите за европейските пазари и ще намалят разходите, което ще позволи на вносителите в България да предложат една по-широка моделна гама.

На кобрандирания Great Wall и HAVAL щанд в зала №5 на експо центъра ,  беше направена и премиерата на атрактивния компактен модел Haval H2. Моделът е първият автомобил на марката, който предлага изключително богата възможност за персонализация. В Н2 са интегрирани интелигентни технологии, улесняващи шофьора, както и такива, които се грижат за сигурността на всички пътници в автомобила. Използваните материали са с осезаемо по-високо качество, на всеки детайл е отделено нужното внимание, така че пътуването да е удоволствие.

HAVAL Н2 ще се предлага в две нива на оборудване – Comfort на цена от 34 990 лв. с ДДС и ниво Premium, част от оборудването на което включва: 4х4, кожен салон, камера за задно виждане и странична камера пред предно дясно колело, 8“ сензорен дисплей. По-високото ниво на оборудване е на цена 41 990 лв. с ДДС.

Към момента моделите, отговарящи на Евро 6 стандарта и хомологирани за европейския пазар са Haval H2, както и пикапът Great Wall Steed 6, чиято премиера беше през юни и който вече се предлага на цени, започващи от 39 990 лв. с ДДС.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28994
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.