28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Hyundai Carlino е градският SUV на бъдещето

Hyundai Motor показа виждането си за бъдещето на градската мобилност със световната премиера на концепцията Hyundai Carlino по време на aвтомобилното изложение Auto Expo 2016 в Ню Делхи, Индия. Прототипът на компактния SUV представя многофункционално решение за следващото поколение купувачи на автомобили.

Hyundai Carlino представлява последната от поредица концепции от проектантския център на марката в Намянг, Южна Корея, които илюстрират бъдещата насока на компанията при проектирането. Като продължение на концептуалните изследвания на Hyundai Motor, Carlino задава своя собствена линия с актуален и уникален дизайн, който предоставя възможност на клиентите да надзърнат във визията на Hyundai Motor за бъдеща градска мобилност.

Концептуалният автомобил е с интересен и стилен дизайн, като дължната му под 4 метра го прави изключително подходящ за млади шофьори, които трябва да се борят с натоварения градск итрафик. Освен като градска кола, обаче, според корейците Carlino би могъл да е най-подходящият универсален автомобил за разнообразни стилове на живот, като той е достатъчно гъвкав, за да бъде удобен както за офроуд, така и при движение по магистрала.

Ако стане сериен, кубичният Hyundai Carlino ще се състезава с конкуренти като Ford EcoSport, който е много популярен на развиващите се пазари. Дизайнът на корейския прототип се отличава с голяма решетка, издължени фарове, оф-роуд брони и масивни колесни арки, под които виждаме също така масивни гуми, разработени съвместно с Kumho Tires.

Протекторът на гумите с характерната шарка, комбинираща линейни и квадратни форми, се съчетава със специално разработените елементи за „изхвърляне на камъчетата”, които предотвратяват задържането на частици в каналите на протектора. Друга уникална характеристика представляват блоковете тип 3D пчелна пита, предназначени да осигурят почти безшумно движение по магистрала.

Също както при екстериора на автомобила, интериорът на Carlino осигурява гъвкавост на дизайна, съчетавайки мода, функционалност и най-нови технологии. Иновативната платформа „plug and play” ще допадне на купувачи с различен начин на живот, а възможността за цялостно персонализиране на технологичните възможности в автомобила ще отговори на тези, които стъпват на пазара за пръв път.

Предлаганите характеристики включват сменяеми аудио, визуални и навигационни функции, плюс безжична камера за задно виждане, осигуряваща по-добра възможност за наблюдение от страна на водача във всички посоки. Всяко от устройствата може да бъде поставено или премахнато, което дава на потребителите по-голяма възможност за избор на конкретни компоненти, които съответстват на техните нужди.

Другите вградени функции добавят удобство и безопасност за водачите, с лесния за използване пуш бутон за запалване, в допълнение към страничните сгъващи се електрически огледала. Концепцията Carlino обещава да осигури безопасността на пътниците при всякакви условия, с шест въздушни възглавници и система за улесняване на тръгването по наклон, което осигурява допълнителна помощ за водача.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.