19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Hyundai показа горещия хечбек i30N и купе-седана i30 Fastback

На официално събитие в Дюселдорф, Hyundai представи двете нови модификации на новото поколение i30 - първата в историята на марката специално разработена спортна версия- i30N, както и изцяло новия i30 Fastback. 

Hyundai i30N е създаден да кара сърцето на водача да бие по-бързо, когато седне зад волана. Вместо да се фокусира само върху цифрите, Hyundai Motor избира да се съсредоточи върху удоволствието от шофирането и ударите на сърцето на водача в минута, вместо само върху оборотите в минута.

Тестван при екстремни условия на Нюрбургринг, първият високодинамичен модел на Hyundai майсторски навигира в остри завои, предоставяйки изключителна динамика при завиване. Предлагайки голямо разнообразие от опции за персонализация, високодинамичните характеристики на автомобила могат да се настройват спрямо предпочитанията на водача и условията на пътя, осигурявайки балансирани режими на шофиране за удобно ежедневно пътуване на пътя или на пистата.

Hyundai i30 N е с 2.0 турбо двигател, а водачът има избор между пет основни режима на поведение. Най-вълнуващо пътно поведение и цялостно изживяване обещава да предложи специалният N-режим, при който се задейства активната изпускателна система и звукът й придобива по-спортно звучене.

Двулитровият двигател на i30 N е в два варианта на максимална мощност 275 или 250 к.с. Въртящият момент е 353 Нм, като автомобила се предлага с шестстепенна ръчна трансмисия. Hyundai i30 N ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.2 или 6.4 секунди в двата варианта на мощност, а максималната скорост на движение е ограничена електронно на 250 км/ч.

Hyundai i30 Fastback пък, въвежда напълно нов вид купе в С-сегмента и е предназначен за онези от потребителите, които обичат стила, модата и класата. Автомобилът е с луксозен дизайн, излъчване на спортно купе с по-нисък с 25 мм силует, в сравнение с i30 hatchback. Променено е и окачването, което е втвърдено с 15% спрямо i30 hatchback за още по-динамично шофиране. Харизматичният силует на i30 Fastback завършва с извит заден спойлер, който е интегриран в капака на багажника и продължава до задните светлини.

С-колоната и задното стъкло са вдъхновени от премиум сегмента и проектирани с елегантни форми. Благодарение на удължения силует, колата е с обща дължина от 4455 mm - 115 mm по-дълъг от варианта i30 hatchback.

Hyundai i30 Fastback ще предлага избор между два бензинови турбодвигателя- 1.4 T-GDI със 140 к.с. и 1.0 T-GDI със 120 к.с. Скоро след това ще бъдат добавени и два дизелови - 1.6 със 110 к.с. и 136 к.с.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:31 1
+ 0
- 0
sffsdf26950
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.