20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Infiniti показват следващото поколение премиум SUV с QX50 Concept

На автосалона в Детройт Infiniti извадиха новата концепция QX50 Concept, с която се загатва бъдещето на премиум всъдеходите на марката. Колата е наследник на друг концепт на японците - QX Sport Inspiration от изложението в Пекин през 2016 г. и като такъв доразвива идеите му. 

Най-новият концептуален модел  дава също предварителна представа за плановете за автономни технологии в подкрепа на шофирането, обясняват от марката. Луксозното крило на Nissan обаче не искат да заменят шофьора, а напротив. Целта им е автономните системи да са допълнение или както казват те навигатор, който да не отнема контрола на водача. 

Системите подпомагат водача в идентифицирането и реагирането спрямо други участници в движението и потенциални опасности. Бъдещите технологии извличат информация от мрежа лазерни скенери, радари и камери, за да разчитат пътя отпред и следят заобикалящата среда на автомобила и за да позволят на автомобила да реагира спрямо тях. Тези технологии ще бъдат доразвити за серийния модел.

QX50 Concept илюстрира и потенциално приложение двигателя с променлива компресия на Infiniti - VC-Turbo, обещават мощност и икономия. С дизайна на концепцията се дава предварителна представа как японците биха могли да променят дизайна на бъдещите си автомобили, за да ги оборудват с агрегата. 2-литровият четирицилиндров двигател, задвижващ четирите колела на модела, трябва да влезе в производство от 2018 г. и обещава разход с 1/4 по-нисък от този на бензиновите V6 със сходна мощност. 


Що се отнася до дизайна, ето както имат да кажат от бранда: "QX50 Concept е най-новото въплъщение на дизайнерския стил на Infiniti„Мощна елегантност“ - едновременно естетичен и функционален. Екстериорният дизайн на концептуалния модел комбинира стегнати и атлетични линии с леещи се, ясно профилирани повърхности. Изострена, пряма линия преминава от издутия преден капак по дължината на раменете, придавайки на QX50 Concept доминиращо присъствие и увеличавайки визуално дължината на автомобила. Широка, атлетична стойка подчертава функционалните му възможности."

Infiniti представят колата като идеална семейна машина, защото компакният двигател позволява изнасянето на купето по-напред и осигурява предостатъчно място за пътниците. Увеличеното пространство в багажника в сравнение с предшественика също е плюс, тъй като концептът може безпроблемно да побере детска количка. 

Купето на концептуалния модел демонстрира нова посока в мисленето с премиум материали и майсторска изработка, хвалят се от Infiniti. Интериорът е смесица от дърво и кожа, с които се цели да се наложат нови тенденции в класа на луксозните офроудъри. 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:57 1
+ 0
- 0
sffsdf20193
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.